Osijek
POČEO 7. TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA

Na FERIT-u i EFOS-u doznajte sve o razmjeni i praksi u inozemstvu
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Informirati i potaknuti studente na angažman izvan okvira redovitih predavanja, ispita i obveza cilj je Tjedna mobilnosti studenata koji već sedmu godinu zaredom organizira Međunarodna udruga za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti IAESTE. Službenim otvorenjem na osječkom FERIT-u, u ponedjeljak je započeo ovaj zanimljiv događaj u okviru kojega osječki studenti mogu saznati baš sve što ih zanima o mobilnosti i odrađivanju stručne prakse u inozemstvu, koja će im u budućnosti itekako pomoći.

- Međunarodna razmjena omogućava studentima da dobiju uvid kako se živi, radi i studira u drugim državama. Omogućava im se usavršavanje stranog jezika, stjecanje novih prijateljstava, ali i pridonosi međunarodnoj prepoznatljivosti matičnog fakulteta i sveučilišta - rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Predsjednik Županijske skupštine, Dragan Vulin, kao djelatnik FERIT-a imao je priliku primiti studente na stručnu praksu i surađivati sa studentima iz drugih zemalja svijeta. Istaknuo je kako je mobilnost studenata izuzetno vrijedno iskustvo i za nastavnike i za studente. Studentica Anja Petek, biologinja, zahvaljujući IAESTE udruzi dva mjeseca boravila je u norveškom gradu Bergenu, gdje je radila na sveučilištu, i svakome bi, kaže, preporučila da iskoristi takvu priliku.

- Puno toga sam naučila što će mi koristiti u daljnjem radu, a ovo iskustvo ću pamtiti cijeli život – kaže Anja.

Kroz brojne radionice i predavanja koja će se održati na FEIRT-u i EFOS-u od 6. do 11. studenoga studenti, a i drugi zainteresirani mogu čuti životne priče predavača te predstavljanja studentskih udruga i poslodavaca s područja Osijeka, kao što su Osijek Software City, BambooLab i Gideon Brothers, ali i poznatih lica s televizije - Krešimira Međerala Sučevića i stand-up komičara Gorana Vugrineca. Čitav program potražite preko FB stranice IAESTE Osijek. J. Pejaković

Možda ste propustili...

KULTURNJACI SE DIGLI ZA SPAS KULTURNOG DOBRA

Vila Batory trebala bi postati muzej secesije!

Najčitanije iz rubrike
oglas