Osijek
POČEO 7. TJEDAN MOBILNOSTI STUDENATA

Na FERIT-u i EFOS-u doznajte sve o razmjeni i praksi u inozemstvu
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Informirati i potaknuti studente na angažman izvan okvira redovitih predavanja, ispita i obveza cilj je Tjedna mobilnosti studenata koji već sedmu godinu zaredom organizira Međunarodna udruga za razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti IAESTE. Službenim otvorenjem na osječkom FERIT-u, u ponedjeljak je započeo ovaj zanimljiv događaj u okviru kojega osječki studenti mogu saznati baš sve što ih zanima o mobilnosti i odrađivanju stručne prakse u inozemstvu, koja će im u budućnosti itekako pomoći.

- Međunarodna razmjena omogućava studentima da dobiju uvid kako se živi, radi i studira u drugim državama. Omogućava im se usavršavanje stranog jezika, stjecanje novih prijateljstava, ali i pridonosi međunarodnoj prepoznatljivosti matičnog fakulteta i sveučilišta - rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. Predsjednik Županijske skupštine, Dragan Vulin, kao djelatnik FERIT-a imao je priliku primiti studente na stručnu praksu i surađivati sa studentima iz drugih zemalja svijeta. Istaknuo je kako je mobilnost studenata izuzetno vrijedno iskustvo i za nastavnike i za studente. Studentica Anja Petek, biologinja, zahvaljujući IAESTE udruzi dva mjeseca boravila je u norveškom gradu Bergenu, gdje je radila na sveučilištu, i svakome bi, kaže, preporučila da iskoristi takvu priliku.

- Puno toga sam naučila što će mi koristiti u daljnjem radu, a ovo iskustvo ću pamtiti cijeli život – kaže Anja.

Kroz brojne radionice i predavanja koja će se održati na FEIRT-u i EFOS-u od 6. do 11. studenoga studenti, a i drugi zainteresirani mogu čuti životne priče predavača te predstavljanja studentskih udruga i poslodavaca s područja Osijeka, kao što su Osijek Software City, BambooLab i Gideon Brothers, ali i poznatih lica s televizije - Krešimira Međerala Sučevića i stand-up komičara Gorana Vugrineca. Čitav program potražite preko FB stranice IAESTE Osijek. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas