Novosti
USUGLAŠEN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

Pavić: Nije nam bila namjera smanjivati prava službenika
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić potvrdio je u ponedjeljak, nakon sastanka s predstavnicima sindikata državnih službi, da je usuglašen Kolektivni ugovor (KU) za državne i lokalne službenike i namještenike, koji će uskoro biti potpisan i vrijedit će od 1. studenoga. “Pregovori o KU za državne i lokalne službenike i namještenike, kao i svaki pregovori, predstavljaju kompromis, pa s Vladine strane možemo biti zadovoljni jer su su vođeni i završeni u dobrom duhu”, izjavio je Pavić novinarima nakon sastanka. Vladinim pregovaračima nije bila namjera smanjivati prava zaposlenih u državnim službama, nego ih bolje urediti, poručio je Pavić i izrazio uvjerenje da će državni službenici i namještenici u konačnici biti zadovoljni. “Uvijek se može bolje, ali unutar okvira koje smo imali vjerujem da smo postigli maksimum”, ocijenio je Pavić.

Upitan ima li u novom KU-u određenih promjena, Pavić je odgovorio potvrdno, no nije želio govoriti o pojedinostima dok ugovor ne prođe Vladinu i sindikalnu proceduru. Najavio je da će se uskoro, kada bude potpisivanje KU-a, moći izići s cjelokupnim tekstom.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić potvrdio je da su stavovi dviju strana usuglašeni, pa očekuje potpisivanje KU-a. “Što se tiče zadovoljstva, naravno da će uvijek biti nekih koji neće biti zadovoljni, pokušali smo u ime državnih službenika i namještenika napraviti najbolje što smo mogli”, kaže Jagić koji misli da su ugovorena materijalna prava prihvatljiva za njihovo članstvo. H

NOVI PREGOVORI VEĆ U SVIBNJU 2018.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Hrvatske Boris Pleša najavio je kako bi nove pregovore o KU-u trebali početi već u svibnju iduće godine, u okviru smjernica ekonomske politike za 2019. Dobro je što će sindikati biti uključeni u pregovore vezane uz materijalna prava iz KU-a u najranijoj fazi, kako ne bi krajem godine, kada se donosi proračun, bili samo upoznati s onim što je već ranije odlučeno. Važno je da sindikati mogu na vrijeme izraziti svoje mišljenje o smjernicama ekonomske politike, naglasio je Pleša.

Možda ste propustili...

IZBORI ZA MJESNU SAMOUPRAVU POTVRDILI TRENDOVE

HDZ odavno nije bio jači, HNS otpuhao SDP s drugog mjesta

HRVATSKI SAVEZ DIJABETIČKIH UDRUGA ZABRINUT

Strahuje se od povećanja nadoplate za inzulin

POLA MILIJUNA KUNA NAGRADE

Traže se kreativni učitelji