Mozaik
MEĐUNARODNI AMATERSKI SUSRETI TEATARA

Za kraj MAST-a potresna
drama “Tri jablana”
Objavljeno 7. studenog, 2017.
Snježana Puljić autorica je predstave prema istinitoj priči o majci koja je izgubila tri sina

Kaže se da sve što je lijepo, kratko traje. Tako smo došli i do kraja ovogodišnjih, četvrtih zaredom, Međunarodnih Amaterskih Susreta Teatara (MAST), koji je odlično organiziralo Kazalište Nova scena iz Vinkovaca pod vodstvom Andrijane Raguž.

Ove je godine na završnoj večeri bilo uistinu posebno i za svakog ponešto: radionice, izložba fotografija, dječje predstave, kao i modna revija Piroške Kelemen. U šest dana održavanja vidjeli smo osam odličnih predstava, koje su punile dvorane vinkovačkog kazališta “Joza Ivakić”, a glumice i glumci Kazališta Nova scena bili su uvijek tu na kraju, kad se posjetiteljima dijelila slavonska poslastica, kruh i mast uz nezaobilaznu papriku.

Sve je počelo uz puno smijeha s urnebesnom komedijom “Đe ti je pita” Kazališta Nova scena i u režiji Andrijane Raguž, s odličnim glumcem Ivanom Frančićem, a završilo teškom dramom, koja je posjetitelje vinkovačkog kazališta ostavila gotovo u suzama. Naime, predstava “Tri jablana”, prema tekstu Snježane Puljić i u režiji Marka Sabljakovića, Gradskog amaterskog kazališta Županja bila je istinita životna priča koja je inspirirala autoricu teksta da progovori o nevjerojatnoj, nepredvidljivoj ljudskoj sudbini.

- Igrajući predstavu, dala sam sve od sebe, a igrala sam onako iz srca i duše. Uvijek se govori da je vinkovačka publika dosta zahtjevna, što mi je bio dodatni motiv, no na kraju je bilo lijepo igrati u Vinkovcima i zadovoljna sam izvedbom cijele glumačke ekipe. Ovdje se radi o majci koja u tri godine izgubi tri sina, tako da je to potresna drama. Moram reći kako je bilo dosta zahtjevno igrati, jer čovjek ne može iznijeti jednu takvu priču ako se sam ne uživi u nju, odnosno ne stopi s ulogom. Ovo je istinita priča, a ja sam poznavala jednu ženu iz Račinovaca koja je izgubila tri sina i uvijek kad se te žene sjetim, i 20 godina nakon njihove smrti, ona je jednako plakala kao i prvog dana kad ih je izgubila - rekla je Snježana Puljić, glumica u predstavi i autorica teksta.

Andrijana Raguž, umjetnička ravnateljica Međunarodnog Amaterskog Susreta Teatara (MAST), nije skrivala zadovoljstvo na kraju ovogodišnje manifestacije.

- Uložili smo ogroman trud kako bismo i ove godine doveli najbolje predstave, obogatili program i s pravom možemo reći, trud se isplatio. Kad čujete pljesak na kraju svake predstave i pohvale za organizaciju, onda nam je to nagrada za uloženi trud. Željela bih ovom prilikom zahvaliti cijeloj mojoj glumačkoj ekipi, kao i Mirjani Galić, koji su dali maksimum od sebe kako bismo imali odlične glumačke večeri. U planu već imamo puno toga za sljedeću godinu, a ono što posebno raduje, to je odličan prijam kod publike naše predstave “Đe ti je pita”, koja će svoju reprizu imati 2. prosinca u vinkovačkom kazalištu. Što reći, bilo je jako lijepo i polako slažemo kockice za sljedeću godinu, kad slavimo mali jubilej, odnosno peto izdanje - rekla je Andrijana Raguž.

Ove su godine gostujuća kazališta nakon odigrane predstave dobila zahvalnicu za sudjelovanje te znak Kazališta Nova scena rađen u gipsu, koji je za tu prigodu izradila Keramička udruga NovaArt iz Vinkovaca. Spušten je tako zastor na MAST, koji je održan uz generalno pokroviteljstvo Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije te uz podršku Gradskog kazališta “Joza Ivakić”, a cijelu organizaciju potpisuje Kazalište Nova scena iz Vinkovaca. Posjetitelji su na završnoj večeri istaknuli kako je šest večeri prošlo jako brzo, a ono što je najvažnije, kako su rekli, bilo je jako puno smijeha.

Mario KOKAJ

Repriza komedije “Đe ti je pita” bit će 2. prosinca u vinkovačkom kazalištu

Možda ste propustili...

CHRISTIAN BALE O UPOZNAVANJU PREDSJEDNIKA

Trump je mislio da sam ja Bruce Wayne

SAVRŠENO NOSIVI KOMADI IZ ZIMSKE KOLEKCIJE LANE PULJIĆ

Zima je godišnje doba koje obožavaju baš svi ljubitelji mode

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČANKA IMA NOVI VIDEOURADAK

Mia je spot za “Snježnu
ulicu” snimila u maketi!

2

ODRŽAN SVJETSKI IZBOR U BANGKOKU

Miss Universe je Filipinka Catriona Gray

3

NAJAVNI SINGL NOVOG ALBUMA “HALO”

Severina objavila
spot “Imaš pravo”