Sport
RUDEŠ PRESUDIO CARRILLU

Kopić kandidat za klupu Hajduka
Objavljeno 5. studenog, 2017.

Već se neko vrijeme trese pozicija Španjolca Joana Carrilla na klupi Hajduka, a nakon šokantnog domaćeg poraza od Rudeša (2:3), čelnici splitskog kluba krenuli su u potragu za novim trenerom pred kojim je zadatak “spasiti što se spasiti da”. Carrillu još nije uručen otkaz, ali izvori s Poljuda kažu kako su predsjednik Kos i njegovi najbliži suradnici izgubili povjerenje u Španjolca i pitanje je sata kada će mu se zahvaliti na suradnji te promovirati novog trenera “bilih” nogometaša. To je samo kulminacija onoga što se događa u Hajduku koji puca po šavovima, a najviše ih boli što se prvenstvo Prve HNL tek počelo zahuktavati, a već je jasno kako Hajduk nema što tražiti u utrci za prvaka Hrvatske.

Predsjednik Ivan Kos, koji je također na udaru Torcide, još nema definirano tko bi mogao preuzeti Hajduk, ali u najužoj konkurenciji je nekoliko imena i ovaj put se ne spominje ni jedan stranac, nego isključivo domaći ljudi. Prvi je Ivan Jurić, koji je dobio otkaz u talijanskoj Genoi. Tu je i Goran Sablić, sadašnji trener Širokog Brijega, a treći kandidat za klupu splitskog kluba je Osječanin Željko Kopić, koji je posljednjih sezona napravio dobar posao sa Slaven Belupom, a trenutačno je bez posla. Neki izvori kažu kako je Kopić i najizgledniji kandidat, pa bi tako Hajduk nakon predsjednika Osječanina mogao dobiti i trenera rođenog u slavonskoj metropoli.

- Ma nemojte me ništa pitati, neka ova priča ide svojim tijekom, javit ću vam kad bude nešto konkretnije - kazao je Željko Kopić na pitanje je li ga Hajduk kontaktirao.

Znači li to da ste razgovarali s Kosom?

- Ma stvarno sad ne bih ništa o tome. Kos je dobar dečko, navijam za njega i da mu dobro ide, ali kada budem znao nešto više, javit ću se - ostao je “zakopčan” Kopić. I. Liović

Željko Kopić

kandidat za klupu Hajduka

Kos je dobar dečko, navijam za njega i da mu dobro ide, ali o mojem mogućem preuzimanju Hajduka ne bih ništa govorio. Javit ću vam se kad budem nešto konkretno znao.