Novosti
USPJEH U NÜRNBERGU

Medalje za devet inovacija
Objavljeno 5. studenog, 2017.

Na jednoj od najpoznatijih međunarodnih izložbi inovacija IENA 2017., održanoj u Nürnbergu, predstavljeno je četrnaest hrvatskih inovacija od kojih su četiri inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i tri brončanom medaljom. Nastup hrvatskih inovatora organizirala je Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore.

Zlatne medalje osvojili su Grunner, pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine, Self Prop Rail Dražena Vidovića i tvrtke RŽV Čakovec, aPAD Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor, koja je uz zlatnu medalju osvojila i posebno priznanje Korejske agencije za promociju inovacija.

Srebrnu medalju dobio je Medicinski multifunkcionalni vertikalizacijski krevet Borisa Perovskog i tvrtke Bernarda iz Pušćina i Uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača inovatora Siniše Brođanca.

Brončana medalja pripala je Hidrauličkom servomotoru za automatski start turbine u energanama rafinerije nafte u ex zoni, inovatora Damira Rogoza, Antuna Miholovića i Tvornice Turbina Karlovac, Mikro ARM-u Tehničke škole Karlovac i višenamjenskim dvorišnim vratima u sklopu pametne kuće, inovatora Srednje tehničke škole Fausta Vrančića iz Zagreba.

Inovacija Nevidljivo označavanje u vizualnom i infracrvenom spektru na tekstilu s ink jet tehnologijom, grupe autora s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dobila je posebnu nagradu Kineske asocijacije inovatora. D.Pav.

Možda ste propustili...

NAJAVLJENA AKCIJA POLICIJE “MIR I DOBRO”

U okolici Slavonskog Broda oduzeto 78 komada pirotehnike

ŠTRAJKAŠKI ODBOR U PETAK PREKINUO ŠTRAJK

3. maj nastavlja rad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK UDRUGE “UPRAVITELJ”

Energetska obnova: Zbog skupljih radova upitna isplativost

2

NESLUŽBENE INFORMACIJE STIŽU IZ SLOVENIJE

Novi Agrokor preuzet će
konzorcij hrvatskih tvrtki

3

ZA ZAKON KOJI POSTOJI VEĆ TRI GODINE NEKI NISU NI ČULI?!

Humanitarne akcije: Svaka kuna koju prikupite, mora biti prijavljena