Novosti
PREDSTAVLJANJE MALIH PROIZVOĐAČA

Bjelovarski korzo u znaku rukotvorina i delicija iz Slavonije, Srijema i Baranje
Objavljeno 5. studenog, 2017.

Bjelovarčani su bili dobri domaćini i kupci, a Osječani još bolji gosti – sažetak je to Dana Slavonije i Srijema koji je održan na korzu administrativnog središta Bjelovarsko-bilogorske županije. U cilju međusobne suradnje i povezivanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Grad Bjelovar organizirao je tematsku priredbu na kojoj su se svojim proizvodima predstavili proizvođači iz Osijeka, Đakova, Vukovara, Požege, Iloka... Bjelovarčani nisu mogli odoljeti tradicionalnim slavonskim delicijama kao što su kulen, čvarci, čobanac, slanina, kobasice, domaći kolači, ali ni slavonskim rukotvorinama.

- Cilj manifestacije je vratiti život na korzo, a isto tako i promocija naših visokokvalitetnih lokalnih poljoprivrednih proizvoda koji imaju puno toga za ponuditi, a nemaju mogućnost izaći na police velikih trgovačkih lanaca. Ovdje su poljoprivredni proizvođači iz Slavonije i Srijema i vjerujem da ćemo s ovakvom lijepom suradnjom nastaviti – izjavio je Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika.

Među izlagačima bilo je i desetak izlagača iz Osijeka, za koje je nastup – dolazak i promociju organizirao Grad Osijek.

- I u ovom slučaju pružili smo potporu našim poduzetnicima, malim lokalnim proizvođačima da ostvare kontakte ne samo na području Osijeka nego da sa svojim proizvodima izađu i na druga tržišta. To im je ujedno prilika da uhvate nove kontakte, da nađu nove prodajne kanale i da si pomognu u plasmanu svojih proizvoda - rekao je Boris Piližota, osječki dogradonačelnik, koji je uz Srećka Kukića, zamjenika pročelnice Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo, bio organizatori ovog puta.

Braniteljska zadruga Donji grad imala je pune ruke posla pri prodaji suhomesnatih delicija. No na svoje su došli i ljubitelji slatkog – Sonja Bošnjak iz Čokoladirnice Chade ponudila je ručno rađene čokoladne delicije i kekse, a Nada Poljak predstavila je svoj unikatni heklani nakit. Suvenirnica Etnokor izložila je vlastitu proizvodnju suvenira od različitih materijala. Među izlagačima bila je i baranjska vinarija Svijetli dvori koja je nudila degustaciji vina. Predstavnici ostalih slavonsko-srijemskih destinacija kuhali su na vatri fiš, grah, sarmu... Cjelokupnu sliku slavonske promocije u Bjelovaru zaokružili su Iločani nastupom svog KUD-a “Julije Benešić”. D.Kuštro

SURADNJA OSIJEKA I BJELOVARA

Dogradonačelnik Osijeka Boris Piližota susreo se ovom prigodom i s Darijem Hrebakom, gradonačelnikom Bjelovara. Obojica su ocijenila kako je ova prva međugradska suradnja od koristi i jednima i drugima, te ne namjeravaju stati samo na tome. Tako je Bjelovarčanima zanimljivo osječko iskustvo u postajanju najpoželjnije kontinentalne turističke destinacije. “Jednako tako i mi smo zamijetili neke projekte Grada Bjelovara koji su nam zanimljivi, pa će nam ih kolege iz Bjelovara dodatno približiti” rekao je Piližota.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana