Crna kronika
TRAGEDIJA NA VALPOVAČKOJ OBILAZNICI

Vozačica poginula u nesreći na Okrugljači
Objavljeno 5. studenog, 2017.

VALPOVO

Tridesetpetogodišnja vozačica automobila iz Belišća smrtno je stradala u subotu oko 16 sati u Valpovu. Ona se iz još neutvrđenih razloga automobilom zabila u rasvjetni stup na raskrižju koje spaja cestu iz Ulice bana Jelačića prema valpovačkoj obilaznici.

Strašna tragedija potresla je Valpovštinu i okolicu, a razlozi zbog kojih je do nje došlo bit će poznati tek nakon istrage. Prema prepričavanjima osoba koje su se odmah nakon tragičnog događaja našle na mjestu nesreće, nitko nije mogao objasniti ni rekonstruirati što je prethodilo nesreći koja je odnijela još jedan mladi život na predjelu Valpova poznatom kao Okrugljača.

Kako neslužbeno doznajemo, 35-godišnjakinja se svojim Citroenom kretala iz smjera Ulice bana Josipa Jelačića prema dijelu raskrižja gdje se ista prometnica nastavlja na valpovačku obilaznicu. Valpovčanima je taj dio ulaza u Valpovo iz smjera Petrijevaca poznatiji i kao raskrižje kod Spara, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi trgovački kompleks s nekoliko trgovina. Nije poznato je li ona dolazila iz tog smjera ili pak iz smjera središta grada, no činjenica je da je u jednom trenutku nesretna vozačica u uvjetima odlične preglednosti izgubila kontrolu nad vozilom. Umjesto uobičajenog usporavanja prije raskrižja na koje dolazi sa sporedne ceste, ona je najvjerojatnije ubrzala te se u takvim okolnostima zabila u rasvjetni stup, pri čemu je od težine zadobivenih ozljeda na mjestu preminula.

Nekoliko minuta nakon nesreće koja se dogodila nešto prije 16 sati pribrani su građani koji su se zatekli na mjestu nesreće pokušali pružiti pomoć vozačici koja je ostala zarobljena u automobilu. Kako ona nije pokazivala znakove života, odmah su pozvali Hitnu pomoć, policiju i pripadnike DVD-a Valpovo, čijih su devetorica članova u vrlo kratkom vremenu oslobodila pristup vozilu te izvukla beživotno tijelo Belišćanke. Ekipa Hitne medicinske pomoći koja je također stigla u vrlo kratkom vremenu mogla je samo konstatirati smrt vozačice, potvrdio nam je zapovjednik DVD-a Valpovo Stjepan Koški.

Lidija ANIČIĆ
VOLONTIRALA U UDRUZI “ZVOVO”

Dirljivim porukama na njezinoj facebook-stranici brojni su se prijatelji i znanci od subote poslijepodne opraštali od mlade žene koja je bila toliko omiljena u zajednici gdje je živjela. Tragično nastradala 35-godišnjakinja bila je inspiracija, poticaj i uzor mnogima, s obzirom na to da je na desetke tisuća sati odradila volontirajući u Udruzi “Zvono” za djecu s poteškoćama u razvoju, u Klubu mladih “Garaža” gdje je predvodila grupu žonglera, ali i u drugim radionicama koje su mnogima promijenile pogled na život, a gdje se ona maksimalno angažirala.

očevid

JOŠ SE NE ZNAJU UZROCI TRAGEDIJE

Možda ste propustili...

ČETVERO LOPOVA ULAZILI U OTKLJUČANE KUĆE U MJESTU KOZARAC

Dijete, maloljetnik i par krali iz kuća u Baranji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREGEDIJA IZMEĐU BATINE I ZMAJEVCA

U izravnom sudaru kamiona i kombija poginuo policajac

2

RASKRIŽJE GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE ULICE U OSIJEKU

Taksi uništen u sudaru sa Seatom, ozlijeđenih nema

3

U POGONU FENIKS DRVA U BELJEVINI

Brusilica teško ozlijedila radnicu na obradi drva