Osijek
ROMAN DR. KESAK-URSIĆ „NEDOVRŠENA LISTA“

Liječnica koju Osječanke jednako obožavaju u ordinaciji i knjižnici
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Promocija “Nedovršene liste”, drugog romana dr. med. Đurđice Kesak-Ursić, specijalistice fizikalne medicine i rehabilitacije, bila je sve samo ne tipično okupljanje knjigoljubaca. Umjesto pomalo komornog ozračja i standardnih dvadesetak poklonika u publici, predstavljanje održano u petak navečer u dupkom punoj dvorani Poliklinike OTOS Vita prštalo je od pozitivne energije i zvonkog smijeha. Publika je autoricu i predstavljače više puta prekidala pljeskom i glasnim odobravanjem, pa ne čudi što je ovu književnu večer promotor Dario Topić usporedio s rock-koncertom.

Dr. Kesak-Ursić, iako rođena Zagrepčanka koja je krajem devedesetih došla u Slavoniju, sebe s ponosom naziva Osječankom, pa je svoj drugi književni uradak, koji žanrovski određuje kao humoristični ljubavni roman, smjestila u Osijek i njezina je junakinja, liječnica Irena, Osječanka. A Osječanke, koje su dominirale u brojnoj publici, otvoreno su pokazale kako dr. Kesak-Ursić jednako obožavaju u ordinaciji i knjižnici. O popularnosti njezina prvijenca “Par savjeta za udaju do četrdesete” govori i podatak kako su ga “piratizirali” neki portali u Srbiji i BiH, a sudeći prema velikom zanimanju za kupnjom drugog romana nakon promocije, neće dugo trebati da i on dođe na dobar glas u širem okruženju.

O dr. Kesak-Ursić i njezinum novom romanu na promociji su govorili Vedrana Živković Zebec, književna znanstvenica, Dario Topić, medijski producent, te Ivana Rab Guljaš, novinarka i urednica u Glasu Slavonije. Iako je publika glasno odobravala komplimente koje su o dr. Kesak-Ursić i njezinu radu iznijeli predstavljači, sama je autorica, kako i priliči, bila zvijezda svoje književne promocije, pokazavši raskošan smisao za šalu i neskriveno uživanje u životu u objema njegovim dimenzijama – u privatnoj je sferi ona, kako smo čuli, supruga, majka, prijateljica i spisateljica, a u profesionalnoj predana liječnica koja se ne prestaje usavršavati. O “brendu Ursićka”, “izvorima supermoći književnice u bijeloj kuti” i autoričinoj životnoj filozofiji “najbolje su one godine koje tek dolaze” nastavilo se razgovarati u prijateljskoj atmosferi na domjenku nakon promocije.

A dok dr. Kesak-Ursić ne završi svoj treći roman, koji je, kako smo čuli, već počela pisati, pročitajte “Nedovršenu listu” (knjiga se u Osijeku prodaje u knjižari “Nova”) i nastavite pratiti njezine dragocjene liječničke savjete koje već 17 godina redovito piše za čitatelje Glasa Slavonije. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

H20 PROGRAM FINANCIRA EUROPSKA KOMISIJA

Ne zovite policiju, to su naši prijatelji iz Finske!

MLADI JUGOVCI OSLIKAVALI ŠEĆERANSKI ZID

Obnovili grafit "Jug 2 živi vječno!"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TZV: OSVJEŽIVAČI ZRAKA SVE OPASNIJI

Dječak (11): Ne znam ni tko sam, ni gdje se nalazim

2

VRKIĆ NAJAVIO RADIKALNE MJERE PROTIV GLODAVACA:

Ako treba, rezat ćemo stabla da štakori ne ulaze u stanove!

3

PROLAZ PREMA VINKOVAČKOJ

Građanskom upornošću do nove asflatirane pješačke staze

oglas