Osijek
ROMAN DR. KESAK-URSIĆ „NEDOVRŠENA LISTA“

Liječnica koju Osječanke jednako obožavaju u ordinaciji i knjižnici
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Promocija “Nedovršene liste”, drugog romana dr. med. Đurđice Kesak-Ursić, specijalistice fizikalne medicine i rehabilitacije, bila je sve samo ne tipično okupljanje knjigoljubaca. Umjesto pomalo komornog ozračja i standardnih dvadesetak poklonika u publici, predstavljanje održano u petak navečer u dupkom punoj dvorani Poliklinike OTOS Vita prštalo je od pozitivne energije i zvonkog smijeha. Publika je autoricu i predstavljače više puta prekidala pljeskom i glasnim odobravanjem, pa ne čudi što je ovu književnu večer promotor Dario Topić usporedio s rock-koncertom.

Dr. Kesak-Ursić, iako rođena Zagrepčanka koja je krajem devedesetih došla u Slavoniju, sebe s ponosom naziva Osječankom, pa je svoj drugi književni uradak, koji žanrovski određuje kao humoristični ljubavni roman, smjestila u Osijek i njezina je junakinja, liječnica Irena, Osječanka. A Osječanke, koje su dominirale u brojnoj publici, otvoreno su pokazale kako dr. Kesak-Ursić jednako obožavaju u ordinaciji i knjižnici. O popularnosti njezina prvijenca “Par savjeta za udaju do četrdesete” govori i podatak kako su ga “piratizirali” neki portali u Srbiji i BiH, a sudeći prema velikom zanimanju za kupnjom drugog romana nakon promocije, neće dugo trebati da i on dođe na dobar glas u širem okruženju.

O dr. Kesak-Ursić i njezinum novom romanu na promociji su govorili Vedrana Živković Zebec, književna znanstvenica, Dario Topić, medijski producent, te Ivana Rab Guljaš, novinarka i urednica u Glasu Slavonije. Iako je publika glasno odobravala komplimente koje su o dr. Kesak-Ursić i njezinu radu iznijeli predstavljači, sama je autorica, kako i priliči, bila zvijezda svoje književne promocije, pokazavši raskošan smisao za šalu i neskriveno uživanje u životu u objema njegovim dimenzijama – u privatnoj je sferi ona, kako smo čuli, supruga, majka, prijateljica i spisateljica, a u profesionalnoj predana liječnica koja se ne prestaje usavršavati. O “brendu Ursićka”, “izvorima supermoći književnice u bijeloj kuti” i autoričinoj životnoj filozofiji “najbolje su one godine koje tek dolaze” nastavilo se razgovarati u prijateljskoj atmosferi na domjenku nakon promocije.

A dok dr. Kesak-Ursić ne završi svoj treći roman, koji je, kako smo čuli, već počela pisati, pročitajte “Nedovršenu listu” (knjiga se u Osijeku prodaje u knjižari “Nova”) i nastavite pratiti njezine dragocjene liječničke savjete koje već 17 godina redovito piše za čitatelje Glasa Slavonije. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Kreativna riznica poziva volontere

NAKON USVAJANJA INICIJATIVE BRANITELJSKIH UDRUGA

U srijedu će se prvi put obilježiti Dan obrane grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas