Osijek
PROJEKT “ČETIRI GODIŠNJA DOBA”

Izložba “Grabljanje lišća” privukla brojne građane
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Vjerojatno nigdje nego u Osijeku nikoga više ne inspirira lišće kao udrugu “Slama”, ali i sve one Osječane koji već šest godina uživaju u inspirativnim i neponovljivim umjetničkim izričajima od lišća koje nepogrešivo grabljama stvara njezin predsjednik Nikola Faller. Ove subote u Perivoju kralja Tomislava postavljena je izložba “Grabljanje lišća” u sklopu projekta “Četiri godišnja doba”, a u kojoj su sudjelovali i učenici Primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, OŠ Antuna Mihanovića, ali i polaznici Dječjeg vrtića Sjenčica.

- Ovo je jesenski segment urbanog land art projekta koji traje već šestu godinu zaredom. Radili smo desetak dana i drago mi je da su na likovnim radionicama sudjelovali brojni učenici i vrtićarci. Sa zadovoljstvom ovdje mogu predstaviti i plesni performans Plesnog studija Shine, kostimirane u jesen i s jesenskim frizurama, a okupili su se ovdje i gostujući umjetnici: Vjekoslav Filipović, Ana Čolaković, Ante Anušić i Matej Šimunić - pojasnio je Faller, dodajući da je cijeli projekt upotpunjen i nakitom od jesenskih plodova, a sudjelovali su i glazbenici, violinistica Piroška Hegyi i saksofonist Benjamin Lamza.

Zanimljivu izložbu došao je pogledati i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je rekao da umjetnicima možemo zahvaliti što vidimo razne projekte, a koje oni imaju u mašti. Umjetnici su ljudi, rekao je Vrkić, koji u mašti mogu prepoznati različitost od postojećeg stanja, bilo da je to lišće, slama, snijeg ili pijesak, te nam daju novu dimenziju prostora u kojemu živimo. “Od banalnih, oni prave sjajne stvari i kod njih mašta doista proizvodi svašta”, rekao je Vrkić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

DONACIJA DOMU ZA ODGOJ DJECE I MLADEŽI

Iz Amsterdama stiglo 450 bicikala