Osijek
PROJEKT “ČETIRI GODIŠNJA DOBA”

Izložba “Grabljanje lišća” privukla brojne građane
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Vjerojatno nigdje nego u Osijeku nikoga više ne inspirira lišće kao udrugu “Slama”, ali i sve one Osječane koji već šest godina uživaju u inspirativnim i neponovljivim umjetničkim izričajima od lišća koje nepogrešivo grabljama stvara njezin predsjednik Nikola Faller. Ove subote u Perivoju kralja Tomislava postavljena je izložba “Grabljanje lišća” u sklopu projekta “Četiri godišnja doba”, a u kojoj su sudjelovali i učenici Primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, OŠ Antuna Mihanovića, ali i polaznici Dječjeg vrtića Sjenčica.

- Ovo je jesenski segment urbanog land art projekta koji traje već šestu godinu zaredom. Radili smo desetak dana i drago mi je da su na likovnim radionicama sudjelovali brojni učenici i vrtićarci. Sa zadovoljstvom ovdje mogu predstaviti i plesni performans Plesnog studija Shine, kostimirane u jesen i s jesenskim frizurama, a okupili su se ovdje i gostujući umjetnici: Vjekoslav Filipović, Ana Čolaković, Ante Anušić i Matej Šimunić - pojasnio je Faller, dodajući da je cijeli projekt upotpunjen i nakitom od jesenskih plodova, a sudjelovali su i glazbenici, violinistica Piroška Hegyi i saksofonist Benjamin Lamza.

Zanimljivu izložbu došao je pogledati i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je rekao da umjetnicima možemo zahvaliti što vidimo razne projekte, a koje oni imaju u mašti. Umjetnici su ljudi, rekao je Vrkić, koji u mašti mogu prepoznati različitost od postojećeg stanja, bilo da je to lišće, slama, snijeg ili pijesak, te nam daju novu dimenziju prostora u kojemu živimo. “Od banalnih, oni prave sjajne stvari i kod njih mašta doista proizvodi svašta”, rekao je Vrkić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

VELIKI USPJEH MESHPOINT TIMA

Pokazali da su među najboljima na svijetu

PROFESORICA IZ I. GIMNAZIJE POBJEDNICA CARNETOVA NATJECANJA

Osječanka Jelena Radlović izradila najbolji digitalni nastavni materijal

EKOAKCIJA ČVORKOVCA I ŠKOLARACA

Za najviše prikupljenih vrećica 500 kn nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas