Regija
SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Velika donacija stigla od udruge “Emanuel”
Objavljeno 6. studenog, 2017.

VINKOVCI

Udruga Emanuel iz Vinkovaca donijela je vrijednu donaciju u udrugu “Mladi protiv gladi” za potrebe socijalne samoposluge, a radilo se o velikoj količini namirnica za potrebite.

- Mi smo relativno mlada udruga koja pokušava pomoći ljudima kojima je to potrebno. Ovom akcijom željeli smo pomoći socijalnoj samoposluzi u namirnicama. Udruga trenutno broji oko 30 članova, od čega su većinom žene iz Temeljnog ogranka Vinkovačko Novo Selo. Mi smo do sada organizirali tri manje akcije, a ovo je prvi put jedna velika humanitarna akcija - istaknula Ivanka Ištvanović, predsjednica udruge Emanuel.

Predsjednica udruge “Mladi protiv gladi” Jelena Gilja zahvalila je udruzi Emanuel na vrijednoj donaciji te je ovom prigodom rekla:

- Zahvaljujući građanima nikada nismo ostali bez hrane, a ova hvalevrijedna akcija Grada Vinkovaca i udruge Emanuel učinit će da naši korisnici prije Božića dobiju tri puta više namirnica nego što bi inače dobili. Broj korisnika socijalne samoposluge trenutno je oko 850 obitelji iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, tako da je to više od 3000 korisnika. Možemo zahvaliti, osnovnim i srednjim školama, poduzetnicima, trgovačkim lancima i građanima koji svakodnevno donose hrane. U budućnosti će se udruga “Mladi protiv gladi” više bazirati na rad s korisnicima i edukaciju volontera, jer smo vidjeli da osim ovoga što ima dajemo hranu, potrebno im je dati priliku da se sami bore kroz život.

Na podjeli donacije bila je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca, koja je istaknula kako Grad Vinkovci od samih početaka podupire rad socijalne samoposluge, no, kako je istaknula, Grad bi bio najsretniji da nema takvih korisnika.M.Kokaj

Broj korisnika socijalne samoposluge trenutno je oko 850 obitelji iz cijele Vukovarsko-srijemske županije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana