Regija
ĐAKOVAČKI MOST:

Za dvije godine imat ćemo Gradsku riznicu
Objavljeno 6. studenog, 2017.

ĐAKOVO

Gradski vijećnici Mosta Robert Majstorović i Mario Omazić održali su konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili javnost o realizaciji dogovorenih zajedničkih projekata s HDZ-om Đakovo, te se osvrnuli na proteklo razdoblje funkcioniranja nove gradske vlasti. Dotaknuli su se triju inicijativa: ustroja Gradske riznice, projekta Dnevne bolnice te Centra za poduzetništvo. Što se tiče Gradske riznice, rekao je Majstorović, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke koja nudi programska rješenja.

- U ovom trenutku informirani smo da ova tvrtka sustave riznice, u raznim kombinacijama prilagođenima korisniku te druge programske alate za moderno upravljanje lokalnim upravama, osigurava za velik broj jedinica lokalne uprave, gotovo 70-ak njih - rekao je Majstorović.

- S obzirom na skorašnji kraj kalendarske godine i izradu proračuna za iduću, konstatirano je da bi bilo moguće početkom godine početi koristiti manji dio mogućnosti riznice, cijelu iduću godinu iskoristiti za edukaciju osoblja, tehničku pripremu i dogovor te da bi sustav riznice mogao u cijelosti profunkcionirati od 1. siječnja 2019. - dodao je. Glede Dnevne bolnice održan je sastanak u Domu zdravlja Đakovo s rukovodstvom.

- Informirani smo da je projekt obnove prostora bivšeg Rodilišta u vrijednosti većoj od tri milijuna kuna na dobrom putu realizacije. Projekt uključuje građevinsku obnove prostora te smo uvidom u nacrte sagledali i konkretne prostore pojedinih djelatnosti, kao i prostore koji se mogu namijeniti za buduće sadržaje kojima bi se osigurao viši stupanj zdravstvene zaštite građanima Đakova - istaknuo je Majstorović uz napomenu da je jedan liječnik već na specijalizaciji interne medicine te da se uskoro predviđa slanje još jednog, također na specijalizaciju interne medicine.

- U ovom smjeru razvoja plan Doma zdravlja je dobiti specijaliste područja kardiologije i gastroenterologije. Svakako vrijedi istaknuti da je dio opreme za internističku djelatnost već pribavljen te se očekuje nabava UZV uređaja te ostalog potrebnog materijala - rekao je Majstorović. Dotaknuvši se teme Centra za poduzetnišvo, mostovci su podsjetili na nedavno održano predavanje o toj temi te rekli kako je gradonačelnik Marin Mandarić inicirao sastanak na kojemu se govorilo o pronalaženju prostora za Gospodarsku zonu.M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE LAŽNIH MAILOVA

Na britanskom računu i novac iz brodskog ĐĐ-a

2

GRAD SUBVENCIONIRA ČIPIRANJE STOTINJAK PASA

Građanima prvo opomene pa kazne

3

VINKOVAČKE JESENI - ZRCALO HRVATSKE TRADICIJE

Ulicama prodefiliralo više od 7000 sudionika najveće folklorne svečanosti u Hrvatskoj