Regija
“TALAČKA KRIZA”

Spašavali zamjenicu ravnateljice i tajnicu
Objavljeno 6. studenog, 2017.

VIROVITICA

U krugu Opće bolnice Virovitica održana je praktična vježba evakuacije i spašavanja “Talačka kriza”.

– Kao ustanova s velikim brojem zaposlenih, a prema Zakonu o zaštiti na radu, dužni smo minimalno svake dvije godine organizirati vježbe evakuacije, zaštite i spašavanja. Ove godine to je bila evakuacija iz zgrade uprave – kazala je ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček. U Opću bolnicu Virovitica upala su trojica terorista i dok je jedan čuvao stražu, dvojica su u Upravnoj zgradi OB Virovitica otela zamjenicu ravnateljice i tajnicu. Nakon dojave stigli su pripadnici Interventne policije PU VPŽ, svladali prvog, a potom i ostalu dvojicu terorista i spasili otete.

– Ovom vježbom policijski službenici PU virovitičko-podravske pokazali su da su, u suradnji s drugim institucijama koje se skrbe o sigurnosti građana, sposobni odgovoriti i na najteže zadaće. Cilj je bio pokazati da smo uvezani s drugim institucijama, kao i oni s nama, i da u najkraćem mogućem vremenu možemo odgovoriti na sve sigurnosne aspekte koji se stave pred nas. Stanovnici naše županije mogu mirno spavati – rekao je načelnik PU Virovitičko-podravske županije Siniša Knežević koji je pojasnio i odluku da se vježba održi u bolnici.

– Opća bolnica inicirala je vježbu. Ovo je bio prikaz talačke situacije koja se teoretski može dogoditi. Sigurno smo evakuirali zaposlene i svladali teroriste. U Opću bolnicu svakodnevno dolazi velik broj ljudi, kao što primjerice dolazi i u trgovačke centre, a zbog prikaza realne, ali i teoretske mogućnosti, uspješno smo odradili vježbu u Općoj bolnici Virovitica – istaknuo je Knežević. U vježbi su sudjelovali Interventna i temeljna policija PU VPŽ, djelatnici OB Virovitica, Zavoda za hitnu medicinu VPŽ-a, 112 Područne službe Virovitica i JVP-a Virovitica.V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana