Regija
DJEČJI VRTIĆ SUNCOKRET OBILJEŽIO 10 GODINA RADA

Od najmanjeg vrtića do prepoznatljive ustanove
Objavljeno 4. studenog, 2017.

SLATINA
– Kada smo suprug i ja odlučili krenuti u ovaj projekt, nismo zapravo ni slutili koliko će nam se životi promijeniti i s koliko ćemo se zahtjevnih izazova susresti, rekla je Snježana Dupan Lovrić, vlasnica i ravnateljica Dječjeg vrtića Suncokret, na središnjoj svečanosti kojom je obilježeno deset godina postojanja i rada jedinoga privatnog dječjeg vrtića na području Virovitičko-podravske županije. – Nije bilo lako, i put nam je bio prilično trnovit. No, do sada smo se uspješno suočili sa svakim izazovom i u ovih deset godina od najmanjeg i najmlađeg vrtića u Virovitičko-podravskoj županiji stvorili smo jednu prepoznatljivu, kvalitetnu odgojno-obrazovnu ustanovu kroz koju je do sada prošlo više od 140 djece upisane u redovni program i dvostruko toliko polaznika naše igraonice.
U tih deset godina polaznici vrtića Suncokret dva puta osvojili su druga mjesta u Hrvatskoj na likovnom natječaju HTZ-a, vrtić je lanjski dobitnik Zahvalnice Grada Slatine za poticajni razvoj predškolskog odgoja, dobio je diplomu kao jedan od deset najljepših vrtića u državi, a također uspješno prijavljuje i provodi različite projekte (Zeleni vrtovi za zelenije vrtiće, Zaigrana igraonica). Ravnateljica je javno uputila molbu Gradu Slatini i čelnicima Grada da nastave podržavati rad vrtića i u sljedećim godinama i da ne dopuste da se ta ustanova ugasi, za što postoji realna i velika opasnost. – Ono što ćemo vam dati za uzvrat neprocjenjivo je, a to su ova prekrasna djeca, budućnost našega grada.
Čestitke djelatnicima vrtića izrekli su zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak, tajnik Županije Ivan Horvat i načelnik općine Mikleuš Milan Dundović. Tajnik Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat uručio je ravnateljici Dječjeg vrtića Suncokret Snježani Dupan Lovrić županijsku Povelju zahvalnosti, koju je vršiteljica dužnosti župana Sanja Bošnjak dok je bila u mandatu dodijelila vrtiću Suncokret.
Načelnik općine Mikleuš Milan Dundović opisao je što će poslije Nove godine povezivati Dječji vrtić Suncokret i općinu Mikleuš. – Prije pet-šest mjeseci nekolicina roditelja inicirala je pokretanje rada dječjeg vrtića na području općine Mikleuš. Nismo bili sigurni hoćemo li imati dovoljno djece za jedno vrtićko odjeljenje, ali nakon samo desetak dana na popisu je bilo već 25 roditelja koji će svoju djecu upisati u vrtić. Obratili smo se ravnateljici DV Suncokret, pripremili sve što treba za vrtić i dogovorili da od 2. siječnja 2018. godine DV Suncokret ima područni odjel u Mikleušu. Svi smo zahvalni ravnateljici Dupan Lovrić što je podržala našu inicijativu i što će i Mikleuš dobiti dječji vrtić, rekao je načelnik Dundović.   
Srednjoškolac Nikola Zorko, jedan od prvih polaznika vrtića, opisao je svoja sjećanja na dane provedene u vrtiću, a u glazbenom dijelu programa nastupili su bivši polaznici vrtića, a sada učenici Osnovne glazbene škole Slatina. 
Plakete za suradnju i potporu radu Dječjeg vrtića Suncokret ravnateljica je uručila predstavnicima Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije i Općine Mikleuš, a zahvalnice predstavnicima ustanova i udruga te pojedincima s kojima vrtić ostvaruje suradnju, kao i pokroviteljima i sponzorima koji su pomogli organizaciju obilježavanja obljetnice. Članovi Moto-kluba Speed, koji slatinske mališane godinama obilaze i daruju kao božićni motomrazovi i uskrsni motozečevi, i ovu su obljetnicu iskoristili da bi obilnim košarama sa slatkišima darivali polaznike vrtića.
Prikazan je potom film Marinianis studija „Naših prvih deset godina“, u kome je prikazan nastanak i rad vrtića, od planiranja i izgradnje do najnovijih uspjeha polaznika evidentiranih u medijima. Uslijedila je neobična i vrlo zanimljiva modna revija, za koju su se mališani i njihovi kreativni roditelji dugo pripremali. Modne kreacije na temu jesen-zima 2017. nastale su od različitih recikliranih materijala, a osmislili su ih djeca i roditelji u suradnji s odgajateljicama vrtića.
Na kraju svečanosti pripremljena je zakuska, velika rođendanska torta i druženje uz glazbu i ples.Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana