Osijek
PROJEKT „ČETIRI GODIŠNJA DOBA“ U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

Izložba "Grabljanje lišća" i
glazbeno-scenski nastupi
privukli brojne Osječane
Objavljeno 5. studenog, 2017.

Malo koga lišće inspirira kao Udrugu „Slama“, ali i sve one Osječane koji već šest godina uživaju u neponovljivim umjetničkim izričajima od lišća koje nepogrešivo grabljama stvara njezin predsjednik Nikola Faller. Ove subote u Perivoju kralja Tomislava postavljena je izložba „Grabljanje lišća“ u sklopu projekta Četiri godišnja doba, a u kojoj su sudjelovali i učenici Primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek, OŠ Antuna Mihanovića, ali i polaznici Dječjeg vrtića Sjenčica.
- Ovo je jesenski segment urbanog land art projekta koji traje već šestu godinu za redom. Radili smo desetak dana i drago mi je da su na likovnim radionicama sudjelovali brojni učenici i vrtićarci. Sa zadovoljstvom mogu predstaviti i plesni performans Plesnog studija Shine, kostimiranima u jesen i s jesenskim frizurama, a okupili su se i gostujući umjetnici – Vjekoslav Filipović, Ana Čolaković, Ante Anušić i Matej Šimunić te glazbenici – violinistica Piroška Hegyi i saksofonist Benjamin Lamza, pojasnio je Faller, dodajući da je cijeli projekt upotpunjen i nakitom od jesenskih plodova.
Zanimljivu izložbu došao je pogledati i gradonačelnik Ivan Vrkić. Umjetnici su ljudi, rekao je Vrkić, koji u mašti mogu prepoznati različitost od postojećeg stanja, bilo da je to lišće, slama, snijeg ili pijesak te nam daju novu dimenziju prostora u kojem živimo.

– Od banalnih, oni prave sjajne stvari i kod njih mašta doista proizvodi svašta, ocijenio je Vrkić. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike