Regija
DONACIJA ZA POTREBE SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

Pomoć uoči blagdana
Objavljeno 4. studenog, 2017.

VINKOVCI

Udruga  ''Emanuel'' iz Vinkovaca donijela je vrijednu donaciju u Udrugu ''Mladi protiv gladi'' za potrebe Socijalne samoposluge, a radilo se o velikoj količini namirnica za potrebite.
- Mi smo relativno mlada Udruga koja pokušava pomoći ljudima kojom je to potrebno. Ovom akcijom željeli smo pomoći Socijalnoj samoposluzi. Naša Udruga trenutno broji oko 30 članova, većinom žena iz Temeljnog ogranka Vinkovačko Novo Selo. Do sada smo organizirali tri manje akcije, a ovo nam je prva velika humanitarna akcija, istaknula Ivanka Ištvanović, predsjednica Udruge ''Emanuel'' iz Vinkovaca.
Predsjednica Udruge ''Mladi protiv gladi'' Jelena Gilja zahvalila se Udruzi ''Emanuel'' na vrijednoj donaciji: "Zahvaljujući građanima nikada nismo ostali bez hrane, a ova hvale vrijedna akcija Grada Vinkovaca i Udruge ''Emanuel'' će pomoći da naši korisnici prije Božića dobiju tri puta više namirnica, nego što bi inače dobili. Ovim putem zahvaljujemo Gradu Vinkovcima koji od početka našeg djelovanja s nama. Broj korisnika Socijalne samoposluge, trenutno je oko 850 obitelji iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, tako da je to više od 3000 korisnika. Zahvaljujemo osnovnim i srednjim školama, poduzetnicima, trgovačkim lancima i građanima koji svakodnevno donose hranu. U budućnosti će se Udruga ''Mladi protiv gladi'' više bazirati, osim na podjeli hrane, i na radu s korisnicima i edukaciji volontera jer je građanima potrebno pomoći u pronalaženju načina da si sami osiguraju sredstva za život.
Na podjeli velike donacije bila je Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovci, koja je istaknula kako Grad od samih početaka podupire rad Socijalne samoposluge, no, dodala je, kako bi Grad bio najsretniji da je što manje onih kojima je takva pomoć potrebna.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

GRAĐANI OSTALI BEZ DRVA

Šumarije rasprodale sav ogrjev

ODLUČILI DOSKOČITI VANDALIMA

Postavljanje nadzornih kamera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana