Osijek
OSJEČANI OŽIVILI KORZO

Tisuće građana vratile se u 80-e!
Objavljeno 3. studenog, 2017.
Nakon dugo vremena i tramvaji su morali stajati zbog pješaka

Tisuće osmijeha, naboj emocija, druženje, zadovoljstvo i oživljene uspomene donijelo je jučerašnje okupljanje Osječana “ispred Rome u pola osam”. Facebook grupa “Osijek osamdesetih” u rekordnom je roku okupila tisuće članova koji su prihvatili ideju da petak navečer provedu na korzu, kao što je to bilo nepisano pravilo 80-ih.

- Supruga i ja upoznali smo se na “ćoši” kraj Rome 1982. Vrtjeli smo se dva-tri kruga gotovo svaki dan, kao i brojni drugi mladi toga doba - ispričao nam je Marijan Nikolić, kojeg smo sa suprugom Snježanom uhvatili kraj “Ipka” (IPK-a, nap.a.). Kažu kako se nisu nadali da će ova ideja na korzo privući toliko ljudi i svakako bi voljeli da ovaj povratak u prošlost postane tradicija.

- Bolje bi bilo da se današnja djeca ne okupljaju oko interneta i u kafićima, nego ovdje na korzu, vidite kako je nama lijepo - poručila je Snježana. Njezino mišljenje dijeli još jedan bračni par iz 80-ih – Biserka i Manuel Carvalho. Suprug, rođeni Portugalac, i prije 30-ak godina dolazio je u Osijek i žali, kaže, za vremenima kad se odlazilo u kina, u Tufnu, u Želju, Mini teatar, Radnjak i na druga tada poznata mjesta.

U društvu prijateljica zatekli smo Ljiljanu Alkazović, koja nije krila oduševljenje što su korzo u samo desetak minuta ispunile tisuće Osječana, baš kao što je to bilo 80-ih.

- Uvijek bismo se nakon škole okupljali u bistrou, tamo se utaborili i nakon toga odlazili u kafić, prošetali do Supera nekoliko krugova i tražili dečke - kaže kroz smijeh, dodajući da bi voljela i sljedećeg petka sresti drage ljude i ponovo se vratiti u zlatne 80-e. To su tek tri priče, a svatko od tisuća okupljenih, bez sumnje, ima slične uspomene.

Doista je jučer to vrijeme otprije 30-ak godina oživljeno. Neki su prošetali do trga, drugi su se prisjećali prodavaonica čije su mjesto zauzele neke druge, a svi su, bez iznimke, uživali što su na jednome mjestu sreli svoje srednjoškolske odnosno fakultetske prijatelje, prijatelje iz djetinjstva ili bivše ljubavi. Jučer su doslovno okupirali korzo i na tom lijepom mjestu vratili se u prošlost. A da je doista bilo tako, moglo se vidjeti i po tramvajima. Ne pamtimo kad su tramvaji zbog gužve stajali i čekali prolaz, a jučer nisu imali izbora. Baš kao u 80-ima!

Marija MIHELIĆ

Dženana Omeragić:

ŽELIM DA SE OVO OKUPLJANJE PONOVI!

Oduševljena odazivom bila je i idejna začetnica jučerašnjeg okupljanja, Osječanka Dženana Omeragić.

- Koga god sam srela, svi su sretni i zadovoljni i podržavaju oživljavanje našega korza. Mislim da je ovo pun pogodak, jer svi su željni druženja i očekuju da će se korzo redovito ponavljati. Naravno da ću opet podržati sastanak na istome mjestu - poručila je Omeragić, ne skrivajući zadovoljstvo što je šetnja, sat vremena nakon okupljanja, krenula do trga pa natrag do korza. Pa sve ispočetka...

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike