Sport
NA PUT PRAZNIH NOVČANIKA

Cibalia nam je veliki dužnik
Objavljeno 4. studenog, 2017.

U petak ujutro, nakon poprilično peripetija, nogometaši i stručno vodstvo Istre 1961 ipak su krenuli put Vinkovaca, gdje će boraviti sljedećih pet dana. Preciznije, baza pulskog prvoligaša bit će obližnje Ivankovo, u kojem će Darko Raić Sudar svojim pulenima “udariti” završnu glazuru s ciljem da se u što je moguće boljem izdanju pokažu tijekom dva istrčavanja na stadion pokraj Bosuta. Cibalia i Istra danas igraju prvenstveni ogled, a zatim slijedi Kup suočeljavanje.

O situaciji u kojoj je momčad s pulske “Drosine” ne treba previše trošiti riječi jer je već sve rečeno, odnosno ništa se u međuvremenu nije promijenilo. Puljani su u teškoj situaciji, klupski račun je blokiran, trener, njegovi pomoćnici, igrači i zaposlenici ne primaju plaću, gazda kluba otišao je u Ameriku, ne zna se tko pije, tko plaća, a kao najgori scenarij spominje se odustajanje od natjecanja u Prvoj HNL. Iako je situacija očajna, kad počne utakmica, igrači se pokušavaju usredotočiti samo na ono što se događa na travnjaku. U Slavoniju su krenuli s praznim novčanicima, ali to nije razlog da se ne pokušaju na najbolji mogući način suprotstaviti “cibalijašima”.

- Problemi postoje i teško se nekad isključiti iz svega toga, premda je, s obzirom na situaciju u klubu, atmosfera u svlačionici i među nama igračima više nego dobra. Nije lako, ali mi smo profesionalci i u svakoj utakmici pokušavamo dati najbolje od sebe. Tako će biti i u ogledu s Vinkovčanima. Respektiramo Cibaliju, ali ostala nam je dužna od prošle utakmice, kad nas je pobijedila na “Drosini” i idemo joj sada vratiti istom mjerom - poručio je desni bočni Istre 1961 Marin Grujević.

Puljani su u sedam ovosezonskih gostovanja osvojili jedan jedini bod, a u Vinkovcima je cilj - poboljšati taj učinak. R. I.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana