Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Usporiti i unervoziti Splićane je Krstićeva formula za uspjeh
Objavljeno 4. studenog, 2017.

Uoči 5. kola HT Premijer lige košarkaši s Drave imaju polovičan učinak. Druga pobjeda, ostvarena prije tjedan dana (u Gradskom vrtu pale Jazine Arbanasi), donijela je potreban mir, ali nakon te utakmice “brokeri” nisu bili bez problema. Lakše ozljede zaradili su Boban i Markulin, ali oni su se krajem ovog tjedna uključili u trenažni proces, što znači da trener Vladimir Krstić može na njih računati na teškom gostovanju u Splitu.

- Ozljede su nas prorijedile, a to itekako utječe na trenažni proces. Ipak smo se donekle kompletirali dva dana prije puta, što znači da će u subotu na parket ista momčad koja je izborila posljednju prvenstvenu pobjedu - kaže trener osječke momčadi Vladimir Krstić, koja na subotnji megdan (početak u 19 sati) ne ide bez umjerenog optimizma. Naravno, znaju Osječani da nitko ne može unaprijed računati na bodove na vrućem splitskom parketu, ali Vrijednosnice Osijek su pokazale da i u vrućem ambijentu mogu itekako dobro igrati. Prošle sezone to su potvrdili u doigravanju za prvaka, a sada to žele i ponoviti.

- Zbog spleta okolnosti ušli smo u negativnu seriju, koju smo uspjeli prekinuti s Jazinama. Ta nam je pobjeda bila nužna, jer sada nas čekaju dva gostovanja gdje možemo igrati bez pritiska (dva tjedna nakon Splita ide se Ciboni nakon slobodnog 6. kola). Čeka nas domaćin koji nije krenuo u prvenstvo kako je planirao, imaju već dva poraza u tri odigrana susreta. Stoga je jasno da će protiv nas imati imperativ - naglašava Krstić, koji je zadovoljan onim što suparnik trenutno nema.

- Izvan stroja im je iskusni centar Mateo Kedžo, koji nam je prošle sezone bio nerješiva enigma, prevaga u dvobojima koji su bili izjednačeni. Naravno, znamo da Split ima kvalitetnu momčad, koja je najjača u tranziciji. Ako ih usporimo, prije svih Amerikanca Scotta te Marčinkovića, možemo ih unervoziti. Naravno, mi moramo biti na kvalitetnoj razini ako želimo biti ravnopravni - smatra Vladimir Krstić.

Nino BENČINA
OD SUBOTE DO UTORKA

Osim u Splitu, u subotu još igraju Škrljevo - Alkar (Sinj), dok će u nedjelju na parket Zagreb - Ribola Kaštela i Zabok - Cedevita (Zagreb). Dan poslije je gradski derbi Jazine Arbanasi - Zadar, a 5. kolo u utorak zatvaraju Cibona (Zagreb) - Hermes Analitica (Zagreb). Slobodan je Šibenik.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike