Osijek
10. OBLJETNICA DALJSKOG PORC-A

Realizirali projekte vrijedne
gotovo 29 milijuna kuna
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut lokalna razvojna agencija proslavila je jučer 10. jubilarnu obljetnicu u daljskom Kulturnom i znanstvenom centru “Milutin Milanković”.

Okupili su se na proslavi gospodarstvenici, čelnici lokalne samouprave, David Sušac, erdutski donačelnik, i Jovo Vuković, predsjednik Vijeća općine Erdut, ravnatelj KZC-a “Milutin Milanković” Đorđe Nešić, predstavnici sličnih institucija iz Osijeka i okolice, predstavnici javnog i društvenog života, a nakon čestitki načelnika općine Erdut Jugoslava Vesića na “jubilarki” i na uspješnosti u radu na razvoju poduzetništva i gospodarskim i inim projektima, na desetogodišnje razdoblje okupljene su podsjetili djelatnici PORC-a.

Bojana Orsić, direktorica PORC-a, te projekt-menadžeri Siniša Bulajić i Jelena Eklemović podsjetili su kako je na početku sve krenulo od jednog zaposlenog, a danas PORC u razvoju općine, uz veliku potporu Općine i načelnika Vesića, ima veliko značenje.

Impresivne su brojke koje valja istaknuti, rezultate, pa tako primjerice treba spomenuti kako je PORC educirao zajednički, po granskim gospodarskim grupama ili pojedinačno gotovo tri tisuće polaznika radionica, odobrena su 53 projekta vrijedna gotovo 29 milijuna kuna. “Porcovci” su izradili četiri strateška dokumenta, kao razvojna agencija koja sustavno i uspješno pruža različite usluge savjetovali su u poduzetničkim vodama 789 poduzetnika, pripremili i izradili 30 dokumenata nepohodnih za razvoj poduzetnicima i poljoprivrednicima, od njih traže pomoć i poduzetnici iz Vukovarsko-srijemske te Brodsko-posavske županije, a vrijednost prijavljenih projekata u 2017. godini iznosi 28.135.736,89 kuna.

Bojana Orsić kazala je kako su proteklih deset godina PORC-a obilježili kao 10 godina razvoja mreže, suradnje i partnerstva, zalaganja za razvoj poduzetništva, razvoja ljudskih kapaciteta i kroz sve to i 10 godina promocije cjelokupnog područja, ljudi i potencijala općine Erdut koji su zbog toga prepoznatljiviji i privlače i potiču invesititore, kako lokalne tako i one koji dolaze iz drugih krajeva, s velikim povjerenjem u potporu i stručnu pomoć koju dobivaju u investicijama od PORC-a i općinske uprave. D. Pejić

OSTVARENI PROJEKTI I BUDUĆNOST

Među projektima PORC-a su uspješno realizirani Gospodarska zona Bijelo Brdo i razvoj infrastrukture, Wine tour, odnosno vinske ceste, Poučna staza značajnog krajobraza Erdut, što je doprinos ekologiji i turizmu, projekt Turistica, VISITUS - projekt obogaćivanja turističke ponude za slijepe i slabovidne, Projekt Slovake.eu, projekt Putevima EU... Eklemović i Bulajić istaknuli su kako im je cilj osigurati platformu za povećanje ideja, resursa i znanja između poduzetnika, Općine i građana kroz nove oblike suradnje, održivi razvoj i potencijale fondova EU-a, s posebim naglaskom na edukaciju, zaštitu postojećih radnih mjesta i identifikaciju mogućnosti kreiranja novih.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas