Osijek
FESTIVAL MEĐUNARODNOG KARAKTERA

Četvrti WineOS u Esseker centru
Objavljeno 4. studenog, 2017.

Četvrti festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koji se održava 1. i 2. prosinca u Esseker centru, još jednom će okupiti sve najvažnije vinare s istoka Hrvatske, a međunarodni mu karakter daju gosti iz susjedne Mađarske, Srbije i BiH. Istaknuo je to prvi čovjek festivala - Vinko Ručević, vlasnik vinoteke Vinita, u petak, na predstavljanju 4. WineOSa i njegova programa. Organizatori festivala su Vinita te udruge Graševina Croatica i Dekanter.

Predstavnik udruge Graševina Croatica Josip Pavić istaknuo je kako je predstavljanje lokalnoj publici, ali i ugostiteljima iz cijele Hrvatske i šire, članovima te udruge iznimno važno. U sklopu WineOSa održat će se prvo ocjenjivanje sljubljivanja kulena s graševinom i frankovkom. “Već 17 godina zaredom ocjenjujemo kvalitetu slavonskog i baranjskog kulina, a sljubljivanje s vinom logičan je korak naprijed”, rekao je Ernest Nad, voditelj Odjela za poljoprivredu u ŽK Osijek.

Ove se godine Osječko–baranjska županija uključila u WineOS kao pokrovitelj festivala, sa snažnijom financijskom potporom. Zamjenik župana Goran Ivanović istaknuo je kako je vino važan proizvod u smislu privlačenja gostiju i jačanja turističke ponude. “Za našu županiju WineOS ima veliko značenje, jer je važan za cijelu regiju u promociji vrhunskih proizvoda i turizma, koji ćemo nastaviti snažno poticati i razvijati”, naglasio je Ivanović. Željko Lončar, iz Ureda gradonačelnika Osijeka, ističe kako je prosinac vrijeme u kojem je u gradu velik broj događaja, a WineOS definitivno pripada među najvažnije u kalendaru. A predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić rekao je da je WineOS sjajna prigoda sugrađanima za kušanje vina i učenje o njima. Ulaznica za WineOS stajat će 50 kuna, a u cijenu je uračunana i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje. Program festivala može se vidjeti na stranicama našeg priloga Vinski turizam.I.Mikulić

Možda ste propustili...