Osijek
FESTIVAL MEĐUNARODNOG KARAKTERA

Četvrti WineOS u Esseker centru
Objavljeno 4. studenog, 2017.

Četvrti festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS, koji se održava 1. i 2. prosinca u Esseker centru, još jednom će okupiti sve najvažnije vinare s istoka Hrvatske, a međunarodni mu karakter daju gosti iz susjedne Mađarske, Srbije i BiH. Istaknuo je to prvi čovjek festivala - Vinko Ručević, vlasnik vinoteke Vinita, u petak, na predstavljanju 4. WineOSa i njegova programa. Organizatori festivala su Vinita te udruge Graševina Croatica i Dekanter.

Predstavnik udruge Graševina Croatica Josip Pavić istaknuo je kako je predstavljanje lokalnoj publici, ali i ugostiteljima iz cijele Hrvatske i šire, članovima te udruge iznimno važno. U sklopu WineOSa održat će se prvo ocjenjivanje sljubljivanja kulena s graševinom i frankovkom. “Već 17 godina zaredom ocjenjujemo kvalitetu slavonskog i baranjskog kulina, a sljubljivanje s vinom logičan je korak naprijed”, rekao je Ernest Nad, voditelj Odjela za poljoprivredu u ŽK Osijek.

Ove se godine Osječko–baranjska županija uključila u WineOS kao pokrovitelj festivala, sa snažnijom financijskom potporom. Zamjenik župana Goran Ivanović istaknuo je kako je vino važan proizvod u smislu privlačenja gostiju i jačanja turističke ponude. “Za našu županiju WineOS ima veliko značenje, jer je važan za cijelu regiju u promociji vrhunskih proizvoda i turizma, koji ćemo nastaviti snažno poticati i razvijati”, naglasio je Ivanović. Željko Lončar, iz Ureda gradonačelnika Osijeka, ističe kako je prosinac vrijeme u kojem je u gradu velik broj događaja, a WineOS definitivno pripada među najvažnije u kalendaru. A predsjednik udruge Dekanter Boris Ocić rekao je da je WineOS sjajna prigoda sugrađanima za kušanje vina i učenje o njima. Ulaznica za WineOS stajat će 50 kuna, a u cijenu je uračunana i posebna festivalska čaša te brošura, odnosno vodič za posjetitelje. Program festivala može se vidjeti na stranicama našeg priloga Vinski turizam.I.Mikulić

Možda ste propustili...

OBUKA ZA STUDENTE UČITELJSKOG STUDIJA

Slučajni spasilac

RADIONICA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

Osijek kao pozitivan primjer

“SOLIDA” - PARTNERSKI PROJEKT OPĆINE ERDUT I GIOIOSE IONICE, ITALIJA

Stvaraju mrežu općina za promicanje demokratskog sudjelovanja imigranata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas