Crna kronika
UHVATILI GA UZ HRVATSKU OBALU SAVE

Čamcem iz Bosne prevezao 60 kilograma eksploziva pa pokušao pobjeći policiji
Objavljeno 4. studenog, 2017.

STARA GRADIŠKA

Šezdeset kilograma eksploziva zaplijenila je policija u četvrtak oko 19 sati na obali save u Staroj Gradiški. Eksploziv je čamcem iz susjedne države prevezao 27-godišnjak.

Policajci su, nadzirući državnu granicu službenim plovilom na rijeci Savi kod Stare Gradiške, uočili mušku osobu u čamcu koja se prevezla s teritorija Bosne i Hercegovine i pristala čamcem na hrvatsku obalu. Muškarac je potom iz čamca izvadio dvije vreće, a kad je shvatio da je u blizini policija, oglušio se na zapovijed da stane te je pokušao čamcem pobjeći, no policajci su ga spriječili u bijegu i uhvatili. Riječ je o 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Pregledom odbačenih vreća pronađeno je 300 komada od po 200 grama eksploziva, ukupne težine 60 kilograma. Nastavljaju se kriminalistička istraživanja, doznajemo od Kate Nujić iz Policijske uprave brodsko-posavske. Protiv 27-godišnjaka koji je uhićen podnesena je kaznena prijava.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU brodsko-posavskoj rečeno je da se za sada ne može govoriti da se radi o terorizmu, već se pretpostavlja da je riječ o eksplozivu koji se može koristiti u građevinske svrhe. Istraga je tek pokrenuta pa će se vidjeti tko je trebao biti krajnji korisnik 60 kilograma eksploziva. Policija nije službeno rekla o kojoj se vrsti eksploziva radi.S.Lacić

Možda ste propustili...

PROBLEMATIČNO RASKRIŽJE

Opet nesreća u Dunavskoj ulici

POKRADEN 91-GODIŠNJAK U POŽEGI

Neznanac ukrao džepni zlatni sat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOĆNI OKRŠAJ U ORAHOVICI

Tukli se šakama i palicama u kafiću

2

A NIJE HTJELA U MJENJAČNICU

Mijenjala eure u kune i ostala bez 1700 kn

3

UDARIO U ŽIVOTINJU

Naletio Quadom na divlju mačku i slomio ruku