Regija
ŽELJKO GRGIĆ, NOVI NAČELNIK PU POŽEŠKO-SLAVONSKE:

Zakoni vrijede za sve jednako
Objavljeno 4. studenog, 2017.

POŽEGA

Željko Grgić od danas je službeno preuzeo funkciju novog načelnika Policijske uprave požeško-slavonske. Kao novog načelnika predstavio ga je zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez, koji je istaknuo da su bila četiri kandidata za načelnika PU.

- U postupku testiranja i intervjua najviše bodova od svih skupio je gospodin Grgić i samim time glavni ravnatelj policije je predložio ministru da imenuje gospodina Grgića na radno mjesto načelnika PU na mandat od pet godina. Ponosni smo da je takva osoba pobijedila jer je Željko Grgić od stvaranja RH i Domovinskog rata prošao sve razine rada, od temeljne do krimpolicije, vodio je ured glavnog načelnika PU, dakle čovjek koji je stekao dovoljno snaga i iskustva za sve godine kako bi što kvalitetnije mogao voditi PU - naglasio je Vitez.

Dužnost načelnika Policijske uprave Željko Grgić preuzima od Darija Dasovića, koji je tu funkciju obnašao od 2012. godine, a bio je i kandidat na novom natječaju. Željko Grgić treći je načelnik Policijske uprave požeško-slavonske.

- Čast mi je i zadovoljstvo što ću obnašati ovu važnu i zahtjevnu dužnost, zahvaljujem na iskazanom povjerenju. Opće stanje sigurnosti na području PU Županije bilo je uvijek na zavidnoj razini. Kao budući načelnik PU sa svojim suradnicima nastojat ću održati razinu sigurnosti mojih prethodnika i pokušati je unaprijediti. Nastojat ćemo se približiti i građanima, slušati i uvažiti i njihove ideje, prijedloge, ali i njihove primjedbe. Razvijat ćemo povjerenje građana, težiti izravnoj komunikaciji i uključiti građane u preventivne aktivnosti policije jer smatram da je to najbolji način rada. Ono što želim posebno naglasiti i poslati poruku policijskim službenicima da zakoni ove države vrijede za sve, bez obzira na to o kojoj se osobi radilo, bilo policijskom službeniku ili osobi na na visokoj dužnosti, bratu ili sestri, naša dužnost je postupati jednako. Naš posao je štititi građane, osigurati im mir i štititi imovinu, mi smo ovdje zbog građana, i to je put kojim ćemo ići - rekao je Željko Grgić.

Željko Grgić diplomirani je kriminalist, po zvanju je policijski savjetnik, oženjen je i otac dvoje djece. Dragovoljac je Domovinskog rata, višestruko odlikovan. AGM Kruna

Možda ste propustili...

PRORAČUN OPĆINE DRENOVCI ZA 2019. VEĆI OD 35.000.000 KUNA

Brojni značajni projekti, niža komunalna naknada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana