Mozaik
OVE SUBOTE, 4. STUDENOGA

Urnebesna predstava
“Audicija” u Osijeku
Objavljeno 4. studenog, 2017.

Nakon što je održan zagrebački nastup prve postave kultne predstave “Audicija” u Lisinskom 28. listopada, zajednička se turneja nastavlja. Tako će publika u Osijeku ove subote, 4. studenoga, imati priliku uživati i prisjetiti se nezaboravne ekipe koja nas je znala nasmijati do suza.

Tadašnji studenti Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina i Željko Ninčić žarili su i palili bivšom Jugoslavijom, a danas nakon trideset i tri godine, i to na inicijativu Adnana Mundžića i u organizaciji Stage Production, odlučili su se ponovno okupiti i još jednom opravdati status jedne od najuspješnijih i najgledanijih predstava. Kultna predstava “Audicija” nastala je u prosincu 1984. kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, prvi put izvedena na Otvorenoj sceni Obala. Nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske Akademije studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitaciju", uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, osmislili su predstavu koja će postati poznata pod imenom "Audicija".

Predstava “Audicija” jedini je scenski projekt koji je doživio ex Yu turneju. Predstavu je odgledalo više od 2,5 milijuna ljudi. U povodu 25. godišnjice nastanka “Audicije” u Sarajevu su se 20. prosinca 2009. okupili svi glumci iz originalne postavke i održali dvije predstave na Obali. Zabilježeno je da je Akademija scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja je bila inicijator i organizator ovog okupljanja, imala više od 15.000 rezervacija za ovu predstavu, dok Obala ima samo 300 mjesta. Ekipa planira veliku svjetsku turneju kojom će biti obuhvaćene sve republike bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija. Ulaznice za hrvatsku turneju u prodaji su preko sustava Ticketshop.hr, a ulaznice za osječku predstavu u dvorani Gradski vrt, 4. studenoga u 20 sati, stoje od 80 do 170 kuna. T.K.

2,5

milijuna ljudi na području ex Jugoslavije gledalo je predstavu

Možda ste propustili...

UOČI KONCERTA U DOMU SPORTOVA

Krankšvester objavio spot za "Zatresi guz"

U SURADNJI S OBITELJI PJEVAČICE

Snima se film o Amy Winehouse

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. MEĐUNARODNI AMATERSKI SUSRETI TEATARA

MAST u Vinkovcima otvorila
odlična predstava "Evropejci"

2

MOŽE LI USPJETI SLAVONSKI TURIZAM

Josić i Brzica zaslužni za pozitivne dojmove gostiju iz Istre

3

VEČER VINA I UMJETNOSTI

Ovo je, nažalost, bio oproštaj za ovu godinu