Sport
CRNI SCENARIJ: ISTRA 1961 NAPUŠTA PRVU HNL?

Put u Slavoniju nije upitan, ali sudbina kluba je neizvjesna
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Situacija u pulskom nogometnom prvoligašu je očajna, mnogi koji dobro poznaju prilike na Aldo Drosini kažu - katastrofalna. Ne od jučer ili prekjučer, nego već duže vrijeme. Problemi se gomilaju, Istra 1961 grca u golemim problemima, neimaštini, dugovima, lošim rezultatima, klupski račun je blokiran i igrači te stručno vodstvo mjesecima ne dobivaju plaću. A vlasnika nema, usred problema je otputovao u Ameriku i čovjek je nedostupan. Naslovnica regionalnog lista Glasa Istre od 2. studenoga izgledala je šokantno s najavom kako bi Istra 1961 mogla istupiti iz 1. HNL! Koliko god bilo šokantno, postoji izgledna mogućnost za takav scenarij jer je klub u velikoj financijskoj dubiozi kojoj se ne nazire kraj.

Kompletna sudbina kluba ovisi o većinskom vlasniku Michaelu Gloveru koji je već neko vrijeme u SAD-u. Nije poznato koje su njegove namjere s klubom, iako Glas Istre navodi kako zainteresiranih za spašavanje kluba ne manjka. Postoji interes stranih investitora koji bi odmah ubrizgali kapital čime bi klub stao na noge. No, za to treba dogovor s Gloverom koji je nedostupan. Ako sadašnji vlasnik pak ne poduzme konkretne mjere, Istra 1961 doista bi mogla postati prvi klub Prve HNL koji je usred sezone morao istupiti iz lige.

Puljani u subotu igraju u Vinkovcima protiv Cibalije i iz kluba poručuju kako put u Slavoniju nije upitan.

- Momčad sigurno u petak kreće u Vinkovce gdje će provesti pet dana tijekom kojih će odigrati dvije utakmice s Cibalijom, u subotu prvenstvenu te potom u utorak osminu finala Hrvatskog kupa - poručio je Darko Podnar, operativni direktor Istre 1961. I. Li.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana