Sport
PLIVAČKO NATJECANJE “MALENA 2017”

Osijeku u Savonskom Brodu čak 31 odličje
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Plivači Osijek Žita osvojili su ukupno 31 odličje na natjecanju u Slavonskom Brodu “Malena”, koje je organizirao PK Marsonia. I to u čast najpoznatijeg ljubavnog para roda - Malene i Klepetana. Nastupilo je ukupno 226 plivača iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, od početnika do mlađih seniora, a među njima i 46 Osječana, u kategorijama od početnika do kadeta.

Oni su izborili 14 zlatnih, šest srebrnih te devet brončanih i dva pehara za osvojena prva mjesto u muškoj i ženskoj štafeti 4x50 slobodno. Najuspješniji su bili u ženskoj kategoriji Magdalena Krstić, Ana Milas, Laura Horvat, Ana Filipović, Ira Ivković, Petra Bilić, Barbara Toter, a kod dečkiju Luka Čarapović, Lucas Peterko, Ivor Gaće, Roko Šabić, Ivan Košutić, Fran Lukić, Vedran Zvonarić.

Od ostalih slavonskih klubova, domaćin Marsonia osvojio je 30 medalja (četiri zlatne te po 13 srebrnih i brončanih), Vinkovački plivački klub izborio ih je 18 (deset zlata, šest srebra i dvije bronce), Virovitica 13 (četiri zlatne, tri srebrne i šest brončanih), a Orahovica šest (po tri srebra i bronce). G.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana