Osijek
ODABRAN PROGRAM ŽITO GRUPE

Advent u Osijeku seli se
iz Tvrđe u gradsko središte
Objavljeno 3. studenog, 2017.
Klizalište na Trgu * Sajamski, glazbeni i dječji program ispred konkatedrale i u Županijskoj

Turističko vijeće Grada Osijeka sastavljeno od devet članova početkom je ovog tjedna donijelo jednoglasnu odluku o prihvaćanju jedine ponude koja je stigla na Javni poziv za organizaciju i provedbu manifestacije Advent u Osijeku 2017.

Riječ je o ponudi tvrtke Mašta d.o.o., koja je dio Žito grupacije i koja će adventska događanja organizirati od 1. do 31. prosinca. Ovu informaciju potvrdio nam je direktor Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek, ali i Tajana Rogulja, direktorica tvrtke Mašta d.o.o. Iako navedena tvrtka ne želi izlaziti sa službenim informacijama o organizaciji događanja dok ne dobiju i službenu potvrdu Turističke zajednice grada Osijeka, doznajemo kako je glavna novost ta da se ovogodišnje adventsko događanje definitivno seli iz Tvrđe u gradsko središte i postaje cjelodnevno događanje.

- Ponuda je jako dobro konceptualno i izvedbeno osmišljenja, tako da je jednoglasno prihvaćena. Ovim će se adventsko događanje podići na višu razinu. Ono što mi možemo reći je da će uključivati glazbeni, dječji i sajamski program, a građene će, pretpostavljamo, posebice oduševiti klizalište na Trgu Ante Starčevića - kaže Saša Uranjek.

Dakle, ovogodišnja će se adventska manifestacija događati na Trgu Ante Starčevića te na prostoru ispred konkatedrale, odnosno na Trgu Ivana Pavla II., pa sve do sredine Županijske ulice, do raskrižja s Ulicom Hrvatske Republike. Stoga postoje i razmišljanja da se promet vozila ograniči u navedenom dijelu Županijske, ulice koja je na sjeveru ionako slijepa.

Također, ista tvrtka razmišlja i o organizaciji dočeka Nove godine u Osijeku, za što još slijede dogovori s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom.

- Cilj je u cijelo događanje uključiti i kićenje božićnih drvaca ispred konkatedrale, Božićni tramvaj koji polazi sa središnjeg trga, zapravo onaj osjećaj Božića, jaslica, polnoćke, kuhanog vina... kontekstualizirati u gradsko središte. Vjerujemo da će se u sve uključiti i svi obrtnici koji rade u centru - objašnjava Uranjek.

Inače, ovo je četvrti organizirani Advent u Osijeku. Prethodna su se tri događala isključivo u Tvrđi, i to samo u poslijepodnevnim i večernjim satima. Upravo to zamjerili su dosadašnjim organizatorima gradski oci, pa je s oduševljenjem podržano upravo ovakvo cjelodnevno događanje, koje bi dijelom bilo osmišljeno prema uzoru na hvaljeni Advent u Zagrebu.

- Mi ćemo kao Turistička zajednica Grada sada odraditi onaj dio posla da pozovemo najveće touroperatore da uvrste i Advent u Osijeku u svoje turističke programe - naglašava Uranjek.

Nefreteta Z. EBERHARD

novost

ADVENT U OSIJEKU BIT ĆE CJELODNEVNO DOGAĐANJE

Saša Uranjek

direktor Turističke zajednice Grada Osijeka

Ponuda tvrtke Mašta d.o.o. jako je dobro konceptualno i izvedbeno osmišljenja, tako da je jednoglasno prihvaćena. Ovim će se adventsko događanje podići na višu razinu.

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike