Novosti
VLADA I HUP ŽELE BOLJU POSLOVNU KLIMU

Za reforme na tržištu rada, pravosuđa, javne uprave i obrazovanja
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Vlada i poslodavci žele poboljšanje i stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja koje će omogućiti stabilan dugoročni rast po stopama koje će jamčiti rast standarda i povećanje konkurentnosti, ocijenili su u četvrtak predstavnici Vlade i Hrvatske udruge poslodavaca.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izjavila je nakon sastanka koji je premijer Andrej Plenković s kolegama iz Vlade održao s predstavnicima HUP-a da se razgovaralo o planovima Vlade i konturama proračuna. “Vlada i HUP drže kako su poduzetnici i njihovi radnici glavni stvaratelji gospodarskih vrijednosti i rasta”, rekla je Dalić. U tom smislu, dodala je, na sastanku se razmatralo kako osnažiti putanju gospodarskog rasta i učiniti je trajnom, dugoročnom i stabilnom.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić istaknuo je kako treba ubrzati reforme kako bi rast bio snažniji, a standard građana viši. Najavio je nove razgovore s Vladom oko zajedničkih aktivnosti i, kako je rekao, “promjena koje se moraju događati” u dijelu za koji je odgovorna Vlada. Pri tome je spomenuo reforme na tržištu rada, pravosuđa, javne uprave i obrazovanja.

“Ako građani i investitori prepoznaju da se ide u smjeru modernog gospodarstva, imat ćemo manje odlazaka iz Hrvatske i veći interes investitora”, rekao je Majetić. Dodao je kako Hrvatska ne radi niša loše, ali je sporija nego konkurenti pa reforme treba ubrzati.

Što se tiče proračuna, kazao je kako ga HUP još nije stigao detaljnije pogledati, a o rebalansu koji bi trebao pomoći rješavanju duga veledrogerijama, rekao je kako će “milijarda kuna svakome pomoći, pa i njima”. Podržao je tu mjeru, koja, kako je rekao, neće riješiti sve probleme, ali će otvoriti mogućnost da se ozbiljno razgovara i dugoročno riješe problemi dugova u zdravstvu.

Upitan za mišljenje o inicijativi da od cijene cigareta tri kune idu izravno u zdravstveni fond, kazao je kako smatra da je prirodno da novac od cigareta ide u zdravstvenu zaštitu, jer posljedice pušenja opterećuju zdravstveni sustav. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

"KVARTOVSKI" IZBORI U OSIJEKU

HDZ nadmoćni pobjednik izbora, HNS uvjerljivo druga opcija, a SDP ostao daleko iza

2

LICE I NALIČJE PRESUDE BEĆARU KOJA JE PODIJELILA DOMAĆU JAVNOST

"Plava bluza" i bećarac otvorili
Pandorinu kutiju i pravi
rat na društvenim mrežama!

3

IZBORI ZA MJESNU SAMOUPRAVU POTVRDILI TRENDOVE

HDZ odavno nije bio jači, HNS otpuhao SDP s drugog mjesta