Crna kronika
OPASNA DRAGOVOLJNA PREDAJA U VRBANJI

Ušetao u zgradu policije s bombama u rukama
Objavljeno 3. studenog, 2017.

VRBANJA - Molimo vas, ne donosite sami bombe u policiju da ne dođe do neželjenih posljedica - molba je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske na čijem je području u srijedu muškarac, želeći ih dragovoljno vratiti, ušetao s bombama u zgradu policije.

- U srijedu je u Policijsku postaju Vrbanja mještanin donio dvije ručne bombe i protupješačku magnetnu minu koje je dragovoljno predao policijskom službeniku za protueksplozivnu zaštitu. Minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske - kažu iz policije. Odmah potom policija savjetuju građane da to ubuduće ne rade.

- Skrećemo pozornost građanima da oružje koje namjeravaju predati nikako ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do njegova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Ako žele predati oružje, neka o tome osobno ili preko telefona obavijeste policiju na broj 192. Nakon toga na njihovu kućnu adresu doći će stručni i osposobljeni policijski službenik u civilnoj odjeći u vozilu bez policijskih obilježja te preuzeti oružje i izdati potvrdu o preuzimanju - rekla je Marijana Maja Barbarić, policijska službenica za odnose s javnošću u PU vukovarsko-srijemskoj.

Ovo nije osamljeni primjer dragovoljne predaje na način da netko donese opasna sredstva u policijsku postaju. Početkom 2013. godine u Policijsku postaju u Pitomači došla je žena i rekla da želi dobrovoljno predati ilegalno oružje zaostalo iz Domovinskog rata. Policajci su joj rekli da to, naravno, može učiniti, no ostali su u šoku kada je žena to ponijela sa sobom i na pult ispred njih podignula nekoliko vrećica i torbi. Ne sumnjajući da radi nešto opasno, žena je pirotehničarima predala doslovno: jednu zolju, 10 ručnih bombi, dopunsko barutno punjenje za minobacač, 300 grama eksploziva TNT, sedam komada topničkih streljiva, 600 komada raznog streljiva i četiri spremnika za automatsku pušku! Da je situacija bila opasna govori i činjenica da je mine i streljivo, zbog stanja u kojemu su bili, pirotehničar odmah morao uništiti.

Sandra LACIĆ
NEMA KAZNI ZA POVRAT ORUŽJA

Iz policije podsjećaju građane da je preventivna akcija “Manje oružja, manje tragedija” i dalje u tijeku.

- Pozivaju se svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakvih kazni - pozvali su iz PU vukovarsko-srijemske. Dragovoljnom predajom građani će svoj život i život svih oko njih učiniti sigurnijim.

nema straha

PO ORUŽJE ĆE DOĆI POLICAJCI U CIVILU

Možda ste propustili...

BICIKLIST OZLIJEĐEN U NOVOJ GRADIŠKI

Vožnja bicikla "pod gasom" neisplativa

NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

Pilot jedrilice "aterirao" na krošnju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana