Regija
OKRUGLI STOL U NAŠICAMA

Mjere za poboljšanje života mladih osoba
Objavljeno 3. studenog, 2017.

NAŠICE - Na okruglom stolu o projektu “Izrada lokalnog programa za djelovanje mladih na području Grada Našica” predstavljena je radna verzija ovog strateškog dokumenta. Na okruglom stolu, koji su organizirali Savjet mladih Grada i Našička razvojna agencija NARA, sudjelovali su predstavnici Humanitarne udruge Dar dobrote Našice i Matice slovačke Markovac Našički, ujedno projektni partneri te ostale zainteresirane udruge. Projekt je predstavio predsjednik Savjeta mladih Ivan Keglević.

- Lokalni program djelovanja mladih na području Našica strateški je dokument koji smo izradili uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada. Izrađen je nakon više održanih radionica i okruglih stolova u zadnjih godinu dana na kojima su sudjelovali mladi. Dokument sadrži 55 stranica na kojima se nalaze ciljevi, mjere, problemi mladih u gradu i na koji način ih riješiti – kazao je Keglević.

Cilj programa mladih koji će se provoditi do 2019. godine jest poboljšati život mladih u Našicama te im omogućiti razvoj. Keglević je zaključio kako je ovaj projekt važan jer je to strateški dokument koji će donijeti Gradsko vijeće na temelju kojeg će se udruge i Grad pozivati kada se budu prijavljivali na natječaje za dobivanje novca za projekte. Pozvao je udruge da se svojim idejama i prijedlozima uključe u kompletiranje završnog dokumenta, a prije nego što ga usvoji Savjet mladih i predloži Gradskom vijeću.

Nakon predstavljanja projekta Ivana Domnjak iz Našičke razvojne agencije sudionike je upoznala s detaljima trenutačne verzije programa.

- U programu se pokrivaju mladi od 15 do 29 godina i predlažu mjere koje se tiču obrazovanja, zapošljavanja, samozapošljavanja, informatizacije, socijalne politike, zdravstvene zaštite mladih te aktivnog sudjelovanja u društvu, kulturi, sportu i tehničkoj kulturi - pojasnila je Domnjak.

Projekt Izrada lokalnog programa za djelovanje mladih ukupne je vrijednosti 49.000 kuna, od čega Ministarstvo socijalne politike i mladih financira 70 posto, a Grad ostatak iznosa.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. PEČENKIJADA U SLAVONSKOM BRODU

Odojke na ražnju
vrtjele 154 ekipe

2

LANA FIŠER, UČENICA 7. RAZREDA

Slijepa odlikašica iz Podgorača voljela bi biti veterinarka

3

PROJEKT SKUPLJI OD 370 MILIJUNA KUNA

Modernizacijom savskih
nasipa protiv poplava