Regija
POTIČE NASELJAVANJE

U Općini Stari Mikanovci sufinanciraju kupnju kuće
Objavljeno 3. studenog, 2017.

STARI MIKANOVCI - Općina Stari Mikanovci objavila je natječaj za sufinanciranje kupnje kuće na području Općine Stari Mikanovci. Na natječaj se mogu prijaviti svi koji su kupili kuću u ovoj tekućoj 2017. godini. Poticaj se dodjeljuje u visini od 25.000 kuna po korisniku i isplaćuje se na račun korisnika poticaja i može se ostvariti samo jedanput. Pravo na dodjelu poticaja ima korisnik uz uvjet da on ili supružnik nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor, ili sličan objekt pogodan za stanovanje. Svi članovi uže obitelji korisnika poticaja moraju prijaviti prebivalište na adresi nekretnine za koju je odobren poticaj te moraju zadržati prebivalište neprekidno sljedećih deset godina.

- Ovo je mjera koja je krenula od ove godine i mogu se javiti svi oni koji su kupili kuću u Starim Mikanovcima u ovoj godini. Krenuli smo s iznosom od 25.000 kuna i za sada se prijavilo šest obitelji i jako smo zadovoljni, jer većinom su to mlade obitelji i ovo im je prva nekretnina. Od tih šest obitelji tri su došle u Stare Mikanovce, a to nam je i bio cilj da zadržimo Mikanovčane, te ako se budu otvorile mogućnosti da privučemo i ostale obitelji u Mikanovce. Jedna od ove tri obitelji koji su došle u Mikanovce je iz Mrzovića, znači nije kupio kuću u svojoj općini, nego je došao u Mikanovce. Plan je da se u idućim godinama poveća iznos na 50.000 kuna, jer vidimo da će to pomoći da se riješi problem odlazaka iz Slavonije - rekao je Mario Milinković, načelnik Općine Stari Mikanovci.

Prijavi je potrebno priložiti preslik kupoprodajnog ugovora (ovjeren kod javnog bilježnika), zemljišno knjižni izvadak za kupljenu nekretninu ne stariji od 30 dana, kopiju katastarskog plana za kupljenu nekretninu, izjavu da korisnici poticaja nemaju stan, kuću, ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje (ovjerenu kod javnog bilježnika), i podatke o bankovnom računu korisnika poticaja.

Prijave se podnose u zatvorenoj omotnici s naznakom “Natječaj za dodjelu poticaja”, u Jedinstveni upravni odjel Općine Stari Mikanovci, Školska 1, 32284 Stari Mikanovci. Natječaj je otvoren do 15. studenoga, a prijave po natječaju razmatra povjerenstvo na temelju čijeg prijedloga Općinski načelnik donosi odluku o dodjeli poticaja.

Sredstva će se dodjeljivati za nekretnine koje su kupljene isključivo u 2017. godini i to redoslijedom kupnje prema predanim zahtjevima, te u skladu s mogućnostima proračuna Općine.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana