Regija
PRIKUPLJAJU POMOĆ

Radionice sapuna za osobe treće dobi
Objavljeno 3. studenog, 2017.

VINKOVCI - Udruga i portal “Samo pozitivno” iz Vinkovaca uspješno su lansirali crowdfunding kampanju “Neka je treća sreća”, na međunarodnoj on-line platformi Generosity. To je kampanja kojom se žele prikupiti sredstva za pokretanje edukativnih kreativnih radionica izrade unikatnih i mirisnih sapuna u kojima bi sudjelovale osobe treće životne dobi na području cijele Republike Hrvatske.

- U današnjem brzom tempu življenja često zaboravljamo na one koji su nam omogućili da sada budemo tu gdje jesmo. U radu s našim najstarijim polaznicima uspjeli smo im vratiti osmijeh na lice i pozitivan stav u život. Cilj je prikupiti 10.000 dolara, a on-line donacije omogućit će financiranje kreativnih radionica. Radionice će uključiti najmanje 200 divnih ljudi koje ćemo naučiti kako izrađivati unikatne sapune te potaknuti da s nama podijele svoja životna iskustva i lekcije mudrosti - ističe Mara Majstorović, predsjednica Udruge “Samo pozitivno”.

Rajna Šimunić, voditeljica kampanje “Neka je treća sreća”, istaknula je:

- Na radionicama polaznike vraćamo u mladost. Do jučer su oni bili mladi poput nas, a sutra ćemo mi biti baš poput njih. Dovoljno je da se sjetite koliko su vam značili baka i djed. Sjetimo se bezbrižnog djetinjstva, mirisa vanilije i cimeta iz bakine kuhinje, djedove neizmjerne ljubavi.

Svi koji žele mogu se uključiti preko linka: https://www.generosity.com/ community-fundraising/neka-je-treca-sreca. M.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRJAM JUKIĆ PROTIV BOLESTI S 1000 LICA

Zaplakala sam samo kada sam majci javila da imam multiplu

2

AMERIČKI SAN RAFAELA SPAJIĆA PRETVOREN U STVARNOST

Đakovčanin vještinama nogometa uči Amerikance od - LA-a do Havaja!

3

ZBOG VLAGE STANARI SE POČELI ISELJAVATI

Obnavlja se zgrada s osam stanova u kojima žive liječnici