Tehno
ULTRATANKI DIZAJN I ELEGANTNO POSTOLJE

AOC predstavlja novi 31,5-inčni 1440p monitor
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Specijalist za monitore AOC predstavlja sveobuhvatni monitor veličine 31,5-inča s QHD (2560 x 1440 piksela) rezolucijom pristupačne cijene. Q3279VWF, član Serije 79, dolazi s ultratankim dizajnom i elegantnim postoljem i savršeno se uklapa u svaki dnevni boravak, dok FreeSync podrška i vrijeme odziva od 5 ms mogu zadovoljiti čak i gejmere. Prema preporučenoj maloprodajnoj cijeni od samo 2249 kuna ovaj monitor donosi visoku rezoluciju i pravu veličinu baš svima.

QHD rezolucija postaje sve popularnija jer zatvara prazninu između Full HD-a i 4K rezolucije. Full HD rezolucija, koja je postala standard posljednjih godina danas je za većinu videoigara s GPU-om nedovoljna jer slika izgleda kao pikselizirana, pogotovo na velikim ekranima. S Q3279VWF monitorom, AOC je našao savršeno rješenje u velikom 31.5-inčnom monitoru 2560 x 1440 rezolucije, što je rezultiralo u visokoj gustoći piksela, točnije 91.79 ppi.

AOC Q3279VWF može se pohvaliti s 31.5-inčnim MVA panelom u QHD rezoluciji s brzinom odziva od 5 ms i stopom osvježavanja od 60 Hz. Ovaj panel ima dubinu boje od 8 bita i FRC (Frame Rate Control), što rezultira u percepciji 1.07 milijardi boja, jednako kao i kod 10-bitnih monitora. Za razliku od običnih zaslona koji mogu prikazati 16.7 milijuna boja, Q3279VWF omogućuje prikazivanje dubljih i bogatijih boja. Q3279VWF monitor donosi opsežan prostor na zaslonu zahvaljujući svojoj veličini od 31,5 inča, što će svakako koristiti svim kućnim korisnicima koji žele uživati u 1080p videosadržaju ili u radu na različitim aplikacijama, a koristi i dizajnerima kojima je potreban veći ekran, kako u rezoluciji tako i u veličini, kako bi mogli nesmetano uređivati videozapise i fotografije. Q3279VWF-ov MVA panel također ima i zapanjujući 3000:1 statički omjer kontrasta za izvrsnu kvalitetu slike.

Gejmeri bi također trebali imati na umu da je Q3279VWF jako dobar gejming monitor opremljen AMD FreeSync podrškom. Usklađujući brzinu slike grafičke kartice s brzinom slike na zaslonu, ova tehnologija sprječava preskakanje, zastajkivanje ili kašnjenje slike kod igranja videoigara. Stoga korisnici neće morati uključivati V-Sync u svojim videoigrama kako bi umjetno spojili brzinu slike GPU-a s brzinom slike monitora. Q3279VWF dolazi i s brzinom odziva od 5 ms i stopom osvježavanja od 60 Hz, što ovaj monitor čini odličnim za većinu gejmera. Kompetitivniji FPS/shooter gejmeri mogu potražiti AOC monitore i s većom brzinom slike od 144 Hz do čak 240 Hz. Baš kao i drugi AOC monitori, Q3279VWF dolazi s Flicker-Free tehnologijom. Obični monitori koji koriste modulaciju širine impulsa - PWM (Pulse Width Modulation) za osvjetljenje, mogu prouzročiti naprezanje očiju i nelagodu zbog treperenja nakon dužeg vremena korištenja računala. Flicker-Free tehnologija koristi DC (Direct Current) sistem pozadinskog osvjetljavanja kako bi se poboljšala udobnost korisnika.M.R.

Možda ste propustili...

HERE TECHNOLOGIES

Sustav za autonomna vozila

FOREO PONOVNO MIJENJA SVIJET LJEPOTE

Nova generacija pametnih maski za lice

Najčitanije iz rubrike