Mozaik
VELIKI USPJEH OSJEČANKE

Calms Margarete Lekić na
Mjesecu dizajna u Ljubljani
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Osječanka Margareta Lekić pozvana je iz Zavoda Big, Centra za kreativnu industriju u Ljubljani, Slovenija, izlagati svoje proizvode Calms, na Mjesecu dizajna u Ljubljani. Ovaj međunarodno priznati festival dizajna, arhitekture i modne industrije od 2003. godine organiziran je od strane uspješnih tvrtki i njihovih dizajnerskih strategija, dizajnera i programera s poslovnom vizijom i stručnjaka za brendove.

Zavod Big je izdavač arhitektonskog i dizajnerskog časopisa Hiše i organizator događaja koji pokrivaju područja arhitekture i dizajna. Također su organizatori manifestacije Mjesec dizajna koji se održava u Ljubljani u Sloveniji svakog listopada i jedan je od najvećih događaja koji pokrivaju dizajn u regiji. Važan je dio međunarodne izložbe Brendovi i znakovi koji prikazuju izbor izvornih, inovativnih i dobro dizajniranih proizvoda.

Mjesec dizajna nudi platformu za kreativni diskurs o dizajnu i svake godine posvećen je određenoj temi od globalne važnosti. U središtu ovogodišnjeg izdanja bile su igračke za djecu. Unutar ovog okvira, Eva Štrukelj, kustosica izložbe, tražila je predmete koji imaju razigrano svojstvo i/ili kombiniraju elemente iznenađenja i mašte s kvalitetnim dizajnom, bez obzira na to jesu li namijenjeni djeci ili odraslima. Radi toga odabrala je Calms koji su skupovi gradivnih elemenata te se mogu oblikovati u različite oblike. Calms su zabavni i opuštajući predmeti za igru na stresnom radnom mjestu, slagalice koje se pretvaraju u skulpture na radnom stolu. Različite kombinacije odraz su kontinuirane transformacije.

Osim Calms, Margareta Lekić pod imenom ML wood stuff proizvodi i suvremene, visokokvalitetne, ručno izrađene i ekološki prihvatljive proizvode od drveta, poput kuhinjskih dasaka, kuhača, podmetača za lonce, žlica za med i setova za salatu koji su izrađeni od kvalitetnog punog drveta posebno namijenjen za određeni proizvod, bojeni ekološkom bojom neškodljivom za zdravlje i premazani mineralnim uljem primjerenim za zaštitu proizvoda koji su u doticaju s hranom. Dolaze u papirnatim vrećicama zajedno s uputama. E.Soudil

Umjetnička suradnica, dizajnerica i poduzetnica

ML wood stuff proizvode karateriziraju kvadratni oblici oštrih rubova s jednim dijelom obojenim u crveno i ugraviranim logom. Margareta Lekić proizvode sama dizajnira i ručno izrađuje. Diplomirala je na Sveučilištu u Zagrebu, Akademiji likovnih umjetnosti, odsjek kiparstvo, a trenutačno je na poslijediplomskom umjetničkom doktorskom studiju na istoj instituciji. Umjetnička je suradnica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, odsjek kiparstvo. Trenutačno se ML wood stuff proizvodi mogu kupiti u trgovini specijaliziranoj za hrvatski dizajn From Designers With Love u Zagrebu.

Možda ste propustili...

ZVIJEZDA SHOWA “THE VOICE” I “A-STRANE”

Brkljača napisao i zapjevao pjesmu “Božić je”

HUMANITARNI KONCERT ROTARY KLUBA OSIJEK

Tolja nastupa u osječkom HNK

PJESMU ĆE PJEVATI NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

Zdenka Kovačiček predstavila je svoju novu “Jutarnju frku”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČANKA IMA NOVI VIDEOURADAK

Mia je spot za “Snježnu
ulicu” snimila u maketi!

2

ODRŽAN SVJETSKI IZBOR U BANGKOKU

Miss Universe je Filipinka Catriona Gray

3

NAJAVNI SINGL NOVOG ALBUMA “HALO”

Severina objavila
spot “Imaš pravo”