TvObzor
VIASAT HISTORY

Sudar ideologija ruske carske obitelji i Lenjinove marksisticke filozofije
Objavljeno 3. studenog, 2017.

U nedjelju, 5. studenog, u 11,30 sati na Viasat History bit će emitiran specijal “Stogodišnjica Ruske revolucije”. Ruska revolucija predstavlja složenu tematiku, no ovi pomno odabrani programi nastojat će je pojednostaviti za gledatelje fokusirajući se na osobne aspekte glavnih likova.

U “Ruskoj revoluciji” razmatramo događaje koji su doveli do nastanka revolucije, ali i to kako će se dvije dijametralno suprotne ideologije, one ruske carske obitelji i Lenjinove marksističke filozofije, vremenom sudariti, što će rezultirati dramatičnim posljedicama. Ova emisija prikazuje se ekskluzivno prvi puta na Viasat History kanalu.

PRIRUČNIK MLADOG LIJEČNIKA (Young Doctor's Notebook)

Dramska komedija iz doba Ruske revolucije, o karijeri mladog liječnička koji započinje svoj novi život u malom i nazadnom ruskom selu. Glavne uloge tumače Jon Hamm i Daniel Radcliffe.

CARSTVO CAREVA: RUSIJA ROMANOVIH (Empire of the Tsars: Romanov Russia with Lucy Worsley)

Lucy Worsley ispričat će nam nevjerojatnu priču putujući tragovima Romanova, moćne dinastije koja je vladala Rusijom dulje od tri stoljeća. Upoznaje nas s galerijom nevjerojatnih likova: Petrom Velikim, vizionarom koji je zemlju pretvorio u carstvo; Katarinom Velikom, njemačkom kneginjom koja je postala najmoćnija žena na svijetu; i s posljednjim carom Nikolom Drugim, odanim ocem i mužem koji je izazvao revoluciju. Ovo je priča o blistavoj obitelji čije veličanstvene palače kriju priče o izdaji, skandalima i ubojstvima.

U prvoj epizodi vidjet ćemo kako su krvave i traumatične bile posljednje godine vladavine Romanova? Dr. Lucy Worsley istražuje terorizam, ubojstva i revoluciju nakon koji je uslijedio kraj dinastije Romanov.

TAJNE O KRALJEVSKIM UBOJSTVIMA: ZAGONETKE O ROMANOVIMA (Royal Murder Mysteries : The Riddle of the Romanovs)

Ova emisija prikazuje moderne istrage zloglasnih slučajeva ubojstava koji se tiču članova kraljevskih obitelji iz Rusije, Njemačke, Kenije i Velike Britanije. Radnja prve epizode smještena je u zoru 17. srpnja 1918., kada ruskog cara Nikolu II. odvode u podrum kuće u Ekaterinburgu gdje ga strijeljaju boljševici.

ZARAĆENI VLADARI I ROĐACI (Royal Cousins at War)

Tri su rođaka vladala najvećim europskim silama kad je izbio Prvi svjetski rat - ruski car Nikola II., njemački car Vilim II. i britanski kralj Đuro V. N.Vek.

Možda ste propustili...

VIASAT EXPLORE: DIVLJA MONTANA

Svakodnevan život zabavnih i neobičnih likova

FEMINISTICE ZATRAŽILE IZBACIVANJE IZ PROGRAMA POPULARNE BOŽIĆNE PJESME

Kako preživjeti advent?