TvObzor
PREMIJERA - KRALJEVI OTPADA

Od nebodera do brodova, od mostova do palaca...
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Eksplozivna serija koja prati stručnjake za rušenje, spašavanje i upravljanje otpadom dok se dižući u zrak, drobeći i razbijajući probijaju kroz različite strukture koje su vidjele i bolje dane. No, pravi posao počinje tek kada ih sruše.

Od nebodera do brodova, od mostova do viktorijanskih palača... Svaki se centimetar materijala uklanja, a sve (ali baš sve) ima neku vrijednost ako znate kamo to odnijeti, a što je još važnije, ako znate kada prodati. S projektima takvih razmjera, čak i mali pomak na međunarodnom tržištu metala za Kraljeve otpada mogao bi biti katastrofalan.

U prvoj epizodi cijela vojska strojeva vodi utrku s vremenom zbog rušenja prometnog mosta u Škotskoj koje mora biti gotovo u samo 24 sata. Usto, u brodogradilištu u Portsmouthu uništavaju se nekad omiljena plovila.

Kralj otpada u epizodi Gorući tornado diže se u nebo dok se njegov tim bori s gradilištem koje se nalazi u blizini pruge za brze vlakove, a vojni mlažnjak izbjegava hrpu otpada dok kreće na svoj posljednji let.

Vidjet ćemo i eksplozivan kraj tornja tvrtke 'Premium Bonds' u Blackpoolu te posljednu vožnju autobusa do odlagališta automobila u Barnsleyju.

Osim opasnih situacija kao što je upravljanje divovskom čeličnom dizalicom koje ne teče glatko tijekom rušenja nekoć uspješne tvornice aluminija na Holy Islandu, u seriji se prikazuju i zabavne situacije poput posljednje utrke auta s otpada nazvanog Smarty. Upoznat ćemo i umjetničkog genijalca koji otpad pokušava pretvoriti u hladnu rasvjetu. N.Vek.

U 21.45 sati, 1. sezona, broj epizoda: 8 x 60 minuta

Možda ste propustili...