TvObzor
HTV

Novi sitcom Brooklyn 99
Objavljeno 3. studenog, 2017.

U novoj humorističnoj seriji HTV-a 2, od 9. studenoga radnim danom u 23.35, pratimo darovitog i ležernog detektiva te njegove osebujne kolege koji se preko noći moraju dokazati novome kapetanu policijske postaje “Brooklyn 99”. Jake Peralta talentirani je detektiv, zbog čega se nikad nije morao ubijati od posla i slijepo se držati pravila. Budući da je uhitio više zločinaca od kolega, tijekom karijere svi su ga držali kao kap vode na dlanu. Sve dok u postaju nije došao novi zapovjednik, kapetan Ray Holt.

Kapetan Holt poštuje pravila i propise, koje su detektivi 99. postaje dugo zanemarivali. Jakeovi kolege vrsni su i sposobni detektivi, ali kronično im nedostaje reda i discipline. Međusobno se nadmeću, idu si na živce, tračaju i flertaju, ali u konačnici jedni druge štite.

Detektivi zajedničkim snagama ispituju osumnjičenike, uhićuju zločince i rješavaju ubojstva. No "Brooklyn 99" zapravo ne govori toliko o policijskome poslu koliko o životu ljudi u uniformi - o njihovim druženjima uz pjesmu i pivo te o petljanju u tuđe živote. A.A.