TvObzor
BOŽIC KOD ZLOČESTIH MAMA

Zvjezdane mame u kaotičnom blagdanskom razdoblju
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Nešto se dogodilo nakon prikazivanja filma “Zločeste mame” u ljeto 2016. godine Započeo je pokret “Bad Moms”. Mame svih generacija pohrlile su u kina kako bi vidjele ovaj film i uživale u slobodnoj večeri sa svojim najboljim prijateljicama slobodne od obaveza i spremne za tulumarenje.

Mame trebaju druge mame kako bi preživjele dan. Monotonija odgovornosti vođenja kućanstva je naporna i mame diljem svijeta trebaju predah s vremena na vrijeme. Prijateljstvo se rodilo među mamama svih dobi bez obzira na njihovu situaciju. Film “Zločeste mame” bio je katalizator promjena i pokret “Bad Moms” je uzeo maha.

Glavne glumice - Mila Kunis (Amy), Kristen Bell (Kiki) i Kathryn Hahn (Carla) utjelovile su slobodu. Slobodu da zabrljamo. Slobodu da činimo sve najbolje što možemo i svejedno zabrljamo. Bilo je olakšanje vidjeti iskrenost o životu majki na velikom platnu, a sada nam film “Božić kod zločestih mama” donosi taj isti duh u blagdansko vrijeme.

Ovaj nastavak ponovo ujedinjuje dinamični tim iza “Zločestih mama” - scenariste/redatelje Jona Lucasa i Scotta Moorea i producenticu Suzanne Todd. Našim zločestim mamama za blagdane u posjet dolaze njihove mame koje glume Cheryl Hines (Kikina mama), Christine Baranski (Amyna mama) i Susan Sarandon (Carlina mama).

Film “Božić kod zločestih mama” prati naše tri podcijenjene i preopterećene mame u pobuni protiv izazova i očekivanja Super Bowla za mame: Božića. Kao da nije dovoljno teško osmisliti savršene blagdane za svoje obitelji, mame moraju zadržati božićni duh dok ugošćuju i zabavljaju vlastite majke. Na kraju ovog putovanja Amy, Carla i Kiki iznova će definirati kako svima učiniti blagdane posebnima i zbližiti se sa svojim majkama.

Što je to u vezi s Božićem s čim se svi gledatelji mogu povezati i što ih može nasmijati? Što nas može dirnuti u živac? Postoji samo jedan odgovor: naša majka.

Scott Moore kaže kako su željeli snimiti još zabavniji film pa su odlučili fantastičnom triju mama dodati njihove mame. Jon Lucas dodaje kako je ideja Božića klasični primjer nečega što je zabavno. “To je prekrasno doba godine kad se okuplja obitelj i razmjenjuju se pokloni, no uspjeli smo nekako isisati zabavu iz toga i učinili sve to jako stresnim”.

Redatelji su puno razgovarali s Milom, Kristen i Kathryn o odabiru njihovih filmskih mama jer su željeli da njihove mame dijele iste prototipe njihovih osobnosti. Namjerno su željeli mame različitih generacija i odnose majka-kći koji imaju različite razlike u godinama. To im je dalo priliku da odaberu najbolje glumice u Hollywoodu. A.Andrejek

Foto: BLITZ

BOŽIĆ KOD ZLOČESTIH MAMA

NASTAVAK KOMEDIJE

Možda ste propustili...

NOVA TV: TURSKA DRAMSKA SERIJA "RAT RUŽA"

Priča o osveti, ljubavi i obiteljskim vezama