Sport
NOVI TRENER U SLAVONSKOM BRODU

Robert Špehar na
kormilu Marsonije
Objavljeno 1. studenog, 2017.
Situacija u brodskom trećeligašu nije obećavajuća, ali Špehar ne bježi od izazova

Nakon poraza od Slavije u Pleternici u trećeligašu Marsoniji odlučili su se na promjenu trenera. Brođani su trenutačno na devetoj poziciji, ali vrh tablice nije baš tako daleko, pa će u posljednja četiri jesenska kola pokušati uhvatiti priključak s momčadima iz vrha, a u taj lov povest će ih osječki stručnjak - Robert Špehar. Nakon angažmana u požeškoj Slavoniji s kojom je prošle napravio vidljiv pomak Špehar se nije uspio dogovoriti za nastavak suradnje, pa je do ovog trenutka čekao novi angažman i pronašao ga u Marsoniji. Iako situacija u brodskom trećeligašu nije obećavajuća, Špehar nije čovjek koji bi bježao od izazova.

- I mene je iznenadio taj poziv iz Slavonskog Broda. Predsjednik Marsonije gospodin Dubravko Galović bio je vrlo otvoren u razgovoru s mnom i objektivno mi je prikazao stanje u koje dolazim. Nije idealno, ali nikada nisam bježao od izazova, pa neću ni ovaj put. Dogovorili smo suradnju do kraja jeseni, a u ta četiri preostala susreta imamo samo jedan cilj, a taj je uhvatiti priključak s momčadima iz vrha tablice čime bismo u proljeće zadržali mogućnost plasmana u Drugu ligu. Ako u tome uspijemo opet ćemo sjesti za stol i pokušati dogovoriti produžetak suradnje. Ponuđen mi je ugovor do ljeta, ali predložio sam dogovor do kraja polusezone pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Ako kroz rezultate sačuvamo mogućnost plasmana u Drugu ligu, onda bih se rado prihvatio posla i u proljeće. Prihvatio sam posao jer cijenim ime i ugled koji Marsonia ima u hrvatskom nogometu. Smatram kako Slavonski Brod zaslužuje prvoligaša. Sjećam se iz igračkih dana kako je tamo uvijek bila prava nogometna atmosfera, navijači su podrška klubu, a nadam se kako ćemo u preostala četiri kola dobrim rezultatima još povećati zanimanje za klub - ispričao nam je u dahu Robert Špehar.

Poznato je kako Špehar uvijek cilja na ambiciozne sredine, a Marsonia to jest, bez obzira na to što je malo zapela. Međutim, drugoligaške ambicije u posljednje vrijeme podgrijane su i pričom kako je u klupske strukture spreman ući i najbolji izdanak slavonskobrodskog nogometa - Ivica Olić.

- U trenutku kada sam pregovarao s Galovićem nisam znao za taj podatak, ali ako se to dogodi bila bi to odlična stvar za klub. No, moj je fokus u ovom trenutku utakmica s Koprivnicom. Dolazi nam lider prvenstva, a mi smo bez pet najvažnijih igrača koji su ozlijeđeni. Odradio sam prve treninge i vjerujem kako ću već u subotu uspjeti iz momčadi izvući ono najbolje - kaže Špehar.

Jednako je zanimljiva i priča oko izbora pomoćnika. Špehar je izabrao svog nekadašnjeg suigrača Antuna Labaka. Nekad su bili strašan napadački tandem, a budu li i upola tako uspješni u trenerskim ulogama, Marsoniju i njezine navijače čekaju uzbudljivi dani. D.Keler

Najčitanije iz rubrike