Mozaik
PROPUST SIGURNOSNIH SLUŽBIU

Sedmogodišnjakinja utekla roditeljima i ukrcala se u zrakoplov
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Sedmogodišnjakinja koja je pobjegla roditeljima nedaleko od glavne ženevske željezničke postaje, uspjela se ukrcati na vlak za ženevsku zračnu luku, odvesti se do nje te ukrcati u zrakoplov unatoč tomu što nije imala boarding kartu! Roditelji su odmah alarmirali švicarsku policiju koji su pratili njezin "bijeg" uz pomoć sigurnosnih videokamera, rekao je glasnogovornik zračne luke Bertrand Staempfli.

Mlada avanturistkinja uspjela je neopaženo proći pokraj zaposlenih na sigurnosnoj provjeri, a potom se utopila u mnoštvu putnika na putu prema zrakoplovu, hineći da traži roditelje. Uspjela je ući u zrakoplov, no ondje ju je opazila i zaustavila stjuardesa te je, nakon nekoliko postavljenih pitanja, predala policiji zračne luke. Staempfli je otkrio da je riječ o francuskom zračnom prijevozniku i da se mlada bjegunka zaputila prema Francuskoj.

U jeku brojnih terorističkih napada u zračnim lukama diljem svijeta, ovaj simpatični bijeg djevojčice podigao je na noge sigurnosne službe švicarskih zračnih luka, pa tako i one u Ženevi. Odmah po saznanju za događaj krenula je istraga propusta zbog koje će, sasvim sigurno, biti konzekvenci za odgovorne. U priopćenju ženevske zračne luke stoji kako će pojačati sigurnosna pravila kada je posrijedi ukrcaj putnika u zrakoplove nakon "incidenta koji se ni u kojem slučaju nije smio dogoditi".H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MATEJ PODGORSČAK PROMOVIRAO PJESMU I SPOT

Uvijek dajem sve od sebe, iskreno i s nekom emocijom

2

TZ OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Projekt Gourmet Slavonija,
Baranja i Srijem

3

PRODUCENT JE SRĐAN SEKULOVIĆ SKANSI

Nina Kraljić snimila pjesmu "Najljepši dan" u suradnji s Aljošom Šerićem iz Pavela