Novosti
VLADA REAGIRALA NA LOŠ REZULTAT:

“Doing Business 2018” ne obuhvaća učinke reforme
Objavljeno 2. studenog, 2017.

U vezi s objavljenim izvješćem Svjetske banke “Doing Business 2018”, prema kojemu je Hrvatska s prošlogodišnjeg 43. sada rangirana na 51. mjesto od ukupno 190 zemalja, Vlada napominje da će ga analizirati kao i sve korisne preporuke koje sadrži radi dodatnog poboljšanja poslovnog okruženja, što je jedan od prioriteta njezina programa te napominje da nisu obuhvaćeni učinci porezne reforme.

"Važno je međutim naglasiti da se ovo izvješće odnosi na razdoblje od početka lipnja 2016. do kraja svibnja 2017., osim za pokazatelje poreza, koji se odnose samo na 2016. kalendarsku godinu. Stoga učinci sveobuhvatne porezne reforme, koja je stupila na snagu 1. siječnja 2017., nisu obuhvaćeni ovim izvješćem, pa ne iznenađuje što je upravo na tom mjerilu zabilježen najveći pad”, navodi se u priopćenju Vlade.

Međutim, dodaje se, za 4 od ukupno 10 pokazatelja koji se mjere u ovom izvješću zabilježen je napredak, dok je za mjerilo prekograničnog trgovanja zadržano visoko prvo mjesto od 190. "Vlada stoga očekuje da će pozitivni učinak porezne reforme, kao i Akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva, biti obuhvaćen tek u sljedećem izvješću, koje će zasigurno biti mnogo bolje", stoji na kraju priopćenja.H

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRŽIŠTE NEKRETNINA

I njiva u priobalju deset puta skuplja nego u Slavoniji

2

SINDIKATI NAJAVILI PROSVJED U IDUĆIH 30 DANA:

Na prosvjed pozivamo
sve kojima će mirovine
utjecati na budućnost

3

DO KRAJA GODINE PRIHOD OD CESTARINA 2,8 MILIJARDI KUNA

Most kod Svilaja bit će gotov iduće godine