Regija
KUD POŽEŠKA DOLINA

Smotrom dramskih pučkih igrokaza žele sačuvati tradiciju
Objavljeno 2. studenog, 2017.

POŽEGA

U Gradskom kazalištu Požega proteklog vikenda KUD Požeška dolina održao je 2. Smotru dramskih pučkih igrokaza. Nastupila je folklorna i dramska sekcija KUD-a te gosti - Zavičajno društvo Rama iz Pleternice, mladi Župe sv. Leopolda Mandića te Amatersko kazalište iz Belišća.

Smotra je bila prilika i da se prisjetimo dosadašnjeg rada KUD-a, koji je predstavio predsjednik Mirko Stilinović:

- Naš KUD osnovan je krajem 2009. godine i djelujemo kroz folklornu sekciju uz mlade tamburaše i imamo dramsku sekciju, po kojoj smo prepoznatljivi i posebni. Napravili smo četiri video dramska uratka - Čijalo, Jamac, Brlja i Priše. Moram se pohvaliti kako su naša županija i grad prvi put imali svog predstavnika u Pazinu, prošle godine, na Nacionalnoj smotri dramskih prikaza, gdje smo izveli predstavu Jamac koju je napisao voditelj dramske sekcije Ivan Abibović. Izradili smo monografiju, Naših prvih pet godina, iz koje se može vidjeti što smo sve radili i gdje smo sve bili. Izdali smo i videozapis Umijeće izrade oglavlja Požeštine - tradicijske frizure. Prošle smo godine prvi put u našem gradu i županiji organizirali Smotru dramskih pučkih igrokaza u namjeri da izvadimo iz bakine škrinje folklornu baštinu i sačuvamo je od zaborava.

Smotru je, pred punim gledalištem, prigodnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Članovi KUD-a Požeška dolina i ove su godine s sudjelovali u brojnim manifestacijama na području Požege i Županije, a u suradnji s Katoličkom osnovnom školom gostovali su u Austriji, u Welsu, s projektom “Hrvatska u srcu”. Planiraju uzvratiti gostoprimstvo i pozvati Welšane u Požegu. Odnedavno KUD svoje probe održava u dvorani u Dervišagi, gdje ih svi zainteresirani mogu potražiti i uključiti se u njihove aktivnosti. AGM Kruna

Možda ste propustili...

OBITELJIMA I DJECI ZA BOŽIĆNE BLAGDANE

Grad osigurao 270 paketa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EU ZA HUMANO USMRĆENJE

Inspektor može za nehumanost kazniti na kolinju

2

MILIJUNSKA ULAGANJA NA PODRUČJU OPĆINE KNEŽEVI VINOGRADI

Nagodinu jaslice, igralište, kružni tok, kanalizacija...

3

SUPRUŽNICI DUJIĆ IZ ŽUPANJE OGORČENI

Do kuće mogu samo preko pruge, HŽ brani prelazak