Regija
ZA STARI HOTEL STIŽU BOLJI DANI

Hotel će obnavljati vlasnik i Valpovo
Objavljeno 2. studenog, 2017.

VALPOVO

Za sve one koji su izgubili svaku nadu da će nakon gotovo tri desetljeća čekanja ikada oživjeti sadržaji i vizura starog hotela u središtu Valpova, ovih dana stižu dobre vijesti iz valpovačke gradske uprave. Da se tjednima intenzivno radi na projektu oživljavanja starog hotela, valpovačkim gradskim vijećnicima na posljednjoj je sjednici potvrdio i valpovački gradonačelnik Matko Šutalo. Kazao je da se s aktualnim vlasnikom starog hotela u Valpovu, osječkim poduzetnikom Gordanom Šestićem, vode intenzivni razgovori, koji su blizu konačnog dogovora o budućnosti hotela. Gradonačelnik kaže i kako Valpovački poduzetnički centar već priprema projekt obnove hotela kako bi se mogao nominirati prema fondovima EU ili Ministarstvu turizma. Realizacija projekta znatno će utjecati ne samo na estetski izgled grada i sigurnosni aspekt nego i na kvalitetu njegove ugostiteljske i turističke ponude.

- Suradnju s vlasnikom starog hotela Grad planira realizirati na temeljima javno-privatnog partnerstva, u kojem će najviše profitirati samo Valpovo, koje će u svom središtu konačno dobiti objekt kakav ovaj grad zaslužuje, s kvalitetnim hotelsko-turističkim sadržajima - kaže gradonačelnik Šutalo. Podsjetimo, stari hotel u Valpovu, na križanju Osječke i Ulice Ive Lole Ribara, osječki poduzetnik Gordan Šestić kupio je prije nepunog desetljeća od poduzetnika iz Petrijevaca Željka Perlića, koji nekoliko godina nije uspio realizirati svoje poslovne ideje zbog niza komplikacija s Konzervatorskim zavodom, pod čijom je zaštitom zgrada, pa je odustao od obnove. Perlić je pak zgradu hotela kupio od tadašnjeg Kombinata Valpovo d.d., prije petnaestak godina, kada se Kombinat rješavao svih nekretnina koje su mu bile teret. Otada pa do danas, a i godinama prije toga, Valpovčani s neskrivenom tugom i sjetom, a sve više i sa strahom, promatraju derutnu zgradu na najatraktivnoj lokaciji u gradu, koja je do prije nekoliko desetljeća imala status jedne od najljepših zgrada u Valpovštini. Sada je pak zbog neodržavanja postala opasno gradsko ruglo, s kojeg otpadaju crjepovi i fasada…

Vlasnik trenutačno najpoznatijeg mrtvog kapitala u Valpovu, Gordan Šestić, nakon kupnje je bio entuzijastičan, planirao je ruševnu zgradu pretvoriti u ugostiteljski objekt i uložiti u njega oko 2,5 milijuna kuna, no od te je svoje ideje zbog brojnih peripetija i on ubrzo odustao i na zgradu stavio oglas o prodaji.

Lidija ANIČIĆ
Projekt kreće sljedeće godine

“Želimo na posve nov i nesvakidašnji način svima onima koji dolaze i posjećuju naš grad ispričati priču o Valpovu kao modernom europskom gradiću koji vrlo uspješno povezuje svoju slavnu i bogatu prošlost, kojom se ponosi, i budućnost, u koju puno ulaže”, kaže gradonačelnik Šutalo. Dodaje kako očekuje da se u projekt s inovativnim programima u velikoj mjeri uključi i Turistička zajednica Valpova te da bi se cijela priča trebala početi realizirati najkasnije iduće godine.

Valpovački poduzetnički centar priprema projekt obnove za nominaciju fondovima EU ili Ministarstvu turizma

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAŠLA POSAO I PRILIKU ZA OSTVARENJE SNA

U 56. godini Desanka Tidlačka uči voziti - bicikl!

2

NEUOBIČAJEN NAČIN NAPLATE DUGOVANJA

Opomene Vukovarcima slat će agencija iz Zagreba!

3

ĐAKOVO POD PLAKATIMA O PRODAJI

Pljušte pozivi za
PAN-ove lokale s bubnja