Regija
GOSPODARSKI SKUP U BEOGRADU

Prezentirani potencijali ulaganja na istoku Hrvatske
Objavljeno 2. studenog, 2017.

VUKOVAR

U organizaciji Privredne komore Srbije i Zajedničkog vijeća općina u utorak je u Beogradu održan gospodarski skup “Investiranje u istočnu Hrvatsku - okvir, mogućnosti i potencijali”. Uz predstavnike općina koje su u sastavu ZVO-a, skupu su nazočili i predstavnici gradova Vukovara i Belog Manastira te dvije najistočnije hrvatske županije, koji su prezentirali potencijale i prednosti naših općina i gradova zainteresiranim investitorima iz Srbije.

“Vukovar je u tom smislu zanimljiv zbog poreznih olakšica i statusa koji ima te sa zadovoljstvom mogu naglasiti kako je jedan investitor iz Srbije, koji se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda, iskazao interes za otvaranje pogona u Vukovaru. Za sada je to tek prvi korak, no vjerujem kako će uz daljnju suradnju Privredne komore Srbije, HGK-a i gradskog Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju kontakti biti intenzivirani, što bi moglo rezultirati i konkretnom investicijom”, rekao je dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković te dodao kako je pročelnica Odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić održala digitalnu prezentaciju potencijala Vukovara, posebice kada je riječ o Gospodarskoj zoni, uvjetima za investiranje te poreznim i drugim olakšicama.

Na skupu su konkretnim primjerima predstavljena iskustva u poslovanju gospodarstvenika iz Hrvatske u Srbiji, kao i iskustva u poslovanju Industrije mesa “Matijević” u Hrvatskoj.

Skup je organiziran uz potporu vlada dviju država, uz sudjelovanje predstavnika HGK-a Predstavništva u Beogradu, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Razvojne agencije Srbije. D. Korpoš

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBLJETNICA PRVOG NAORUŽAVANJA PRIČUVNIH RATNIH POLICAJACA

Ratni policajci prvi branili Domovinu

2

JEDANAEST GODINA OD POVRATKA LIPICANACA

Nagodinu počinje gradnja suvremene eregle u Lipiku

3

POKAZNA VJEŽBA U VINKOVCIMA

Ozlijeđeni helikopterom brzo prevezen u bolnicu