Osijek
POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA NA PETICIJA24.COM

Osječani peticijom traže 50-metarski bazen!
Objavljeno 2. studenog, 2017.

“Nakon niza godina strpljivog čekanja na dugo obećani olimpijski bazen, jednostavno nam ne preostaje ništa drugo nego se na ovaj način pokušati izboriti za ono što gradu Osijeku pripada, a to je 50-metarski bazen kojim bi bili zadovoljeni svi parametri potrebni za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta u Osijeku”, stoji u pozivu za prikupljanje potpisa koji su Osječani pokrenuli na intrenetskoj lokaciji peticija24.com.

Peticijom traže realizaciju ideje o kojoj se proteklih deset godina u Osijeku, nažalost, samo govori. Inicijatori peticije navode kako postojeći bazen ispunjava svrhu tek kao rekreacijsko kupalište te da ne odgovara činjenici da su se plivanje i vaterpolo kao tradicionalni sportovi grada Osijeka proteklih dvadeset godina pokazali kao izuzetno atraktivni i poželjni među djecom.

“Rezultati koje postižu plivači i vaterpolisti, kao i uspjesi djece s posebnim potrebama jasno pokazuju ozbiljnost kojom se pristupilo ovim sportovima od trenutaka kad je ponovo u gradu nakon izgradnje jedinog 25-metarskog zatvorenog bazena u Osijeku pokrenut plivački klub. Prije deset godina prvi je put začeta priča o izgradnji 50-metarskog olimpijskog bazena u gradu Osijeku jer, ruku na srce, grad kao Osijek to i zaslužuje. Izgradnju bazena smatramo posebno važnom. Slavonski Brod, Vinkovci i Borovo imaju adekvatne bazene, a Osijek kao središte cijele regije nema. Ne zaustavljajte napredak plivačkog i vaterpolo sporta u gradu, razmislite o potrebama djece koja žive za ove sportove, razmislite i o djeci s posebnim potrebama kojoj ovaj sport omogućava kvalitetniji život”, navodi se u peticiji.

Peticija se u kratkom vremenu od objavljivanja proširila društvenim mrežama. Do jučer u 15 sati potpisalo ju je više od 200 građana, a inicijatori pozivaju sve građane da se priključe. I. Solar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD OSTAJE BEZ TVRTKE ZA IZMJEŠTANJE VOZILA

Zbog financijskih problema,
“Pauk Osijek” prestaje s
radom i traži raskid koncesije

2

GUŽVA U POŠTI U “ŽUTOM NASELJU”

Čeka se gotovo pola sata jer je otvoren samo jedan šalter

3

22. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Rektor maturantima: Slušajte roditelje, ali slijedite svoje srce!

oglas