Dome slatki dome
SAVJETI IZ KNJIGE "DOBRO ORGANIZIRAN DOM"

Organizirana kupaonica za lakše održavanje
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Čista kupaonica sama po sebi djeluje privlačno. Što je bolje organizirana, lakše ćete je održavati.

Kupaonicu čistite svaki dan

Biti organiziran ne znači samo sređivati neuredne ladice i ormare. To također znači imati naviku dnevnog i tjednog čišćenja. Naviknite se na to da kupaonicu brzo očistite svakog jutra nakon što ste se spremili. Ne traje dulje od nekoliko minuta, a doista vrijedi vremena i malo truda. Kada se popodne vratite kući, kupaonica će vas privlačiti - možda ćete poželjeti mirisnu kupku za opuštanje. Evo kratkog popisa poslova koje valja obaviti da bi se to dogodilo.

Obrišite

Svaki dan obrišite površine elemenata i umivaonik. S malo tekućeg sapuna s maslinovim uljem pobrišite tragove paste za zube i tragove na površini oko umivaonika te sklonite razne kozmetičke sitnice koje se uvijek nagomilaju.

Poprskajte i obrišite

Odmah nakon tuširanja poprskajte zidove tuš-kabine (i vrata, ako ih imate) posebnim sredstvom za tu namjenu. Tako se neće stvarati naslage sapunice. Imate li staklena vrata, nabavite malo pakiranje sredstva i očistite ih nakon svakog tuširanja.

Isperite zahod

Školjku pospite sodom bikarbonom i istisnite malo sapuna za ruke s maslinovim uljem i istrljajte četkom i isperite. Tako ćete spriječiti nastanak ružnih kružnih tragova u školjci.

Pokupite prljavo rublje

Rublje stavite u košaru. Ništa lakše!

Ispraznite kantu za smeće

Ne morate čekati da se kanta napuni da biste je ispraznili kao što to činite u drugim prostorijama - kupaonska kanta za smeće ne puni se tako brzo, ali može biti puna zamrljanih ili većih predmeta koji zauzimaju prostor u kanti, naprimjer ljepljive ambalaže.

Daleko od očiju...

Za održavanje čistoće kupaonice najvažnija je - blizina. Sredstvo za čišćenje zahoda držite blizu školjke, sredstvo za čišćenje tuš-kabine u njoj, a sredstvo za umivaonik ispod njega. Ako su vam pri ruci, vjerojatnije je da ćete taj posao doista obaviti.

Eterična ulja za svježinu

Kupaonica će svježe mirisati ako šalici sode bikarbone dodate nekoliko kapi čistog eteričnog ulja i stavite je iza zahodske školjke.

Nekoliko kapi možete staviti i na karton toaletnog papira svaki put kada ga mijenjate. Naposljetku, možete kapnuti i u kantu za smeće kada mijenjate vrećicu.

Eterična su ulja djelotvorna i mnogo bolja od kemikalija. Ja najviše volim lavandino ulje.

(Dobro organiziran dom - Knjiga korisnih savjeta)

Svaki dan obrišite površine elemenata i umivaonik

Možda ste propustili...

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike