Dome slatki dome
SAVJET

Medicinski alkohol umjesto sredstava za čišćenje
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Na tržištu se može naći veliki broj kemijskih dezinfekcijskih sredstava. Ali nema potrebe kupovati veliki broj različitih deterdženata. Ako imate medicinski alkohol u kući on može zamijeniti više različitih proizvoda. Medicinski alkohol sadrži 70 posto alkohola i možete ga pronaći u apotekama. Ovaj višenamjenski proizvod možete koristiti:

Za čišćenje cipela

Ako polirate kožne cipele, prvo prijeđite maramicom natopljenom medicinskim alkoholom, pa onda nastavite polirati sredstvom kojim to inače činite. Alkohol će ukoniti sve nečistoće, a neće ošetiti kožu, a i lakše ćete ispolirati cipele.

Za čišćenje mrlja od trave

Fleke od trave teško je skinuti. Stavite malo alkohola na fleku, ostavite 10 minuta da odstoji i operite.

Za uklanjanje mirisa češnjaka s ruku

Ako ne možete očistiti miris češnjaka s ruku, samo sipajte nekoliko kapi alkohola na dlanove i dobro protrljajte. Miris će brzo nestati.

Za uklanjanje laka za nokte

Ako treba skinuti lak s noktiju, a nemate aceton, natopite komad vate alkoholom. Možda će biti potrebno prijeći preko nokta više puta, trebat će malo više vremena, ali na kraju ćete imati rezultat.

za neutraliziranje mirisa iz tenisica

Tenisice za trčanje ili trening sigurno ne mirišu idealno, ali medicinski alkohol može vam pomoći da riješite i taj problem. Stavite malo akohola u bočicu s prskalicom, naprskajte malo u unutrašnjost i ostavite da se osuši tijekom noći. Do jutra će neugodni mirisi nestati.

Za uklanjanje mrlja od vode

Bijele mrlje na vratima tuš-kabine ili na pločicama u kupatilu, zapravo su mrlje od vode. Može se dogoditi da i nakon čišćenja sredstvima namijenjenim za čišćenje kupaonice fleke ostanu nakon što se sve osuši. Samo natopite krpu medicinskim alkoholom i istrljajte i mrlja više neće biti kad se površina osuši.

Za čišćenje prozora

I prozore možete očistiti na isti način kao kupaonicu. Bijeli tragovi koje krpe ostavljaju na staklu postat će prošlost. J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike