Regija
KU STARI GRANIČAR

Pomažu stradalom kolegi iz Vrbanje
Objavljeno 30. listopada, 2017.

VRBANJA

Početkom listopada požar je buknuo u gospodarskoj zgradi na izlazu iz Vrbanje prema Spačvi koja je služila kao staja za konje. Vatra se brzo proširila, zapalile su se rolo bale sijena, plamena stihija progutala je krovište i izgorjelo je sve što je moglo izgorjeti, ostali su goli zidovi... Dvadesetak konja, koliko ih ondje boravi, srećom, nisu stradali jer su u vrijeme požara bili izvan objekta. U pomoć vlasniku u požaru uništene gospodarske zgrade priskočili su članovi Konjogojske udruge Stari graničar iz Županje.

- Pozvali su nas iz Općine Vrbanja i zamolili ako ikako možemo osigurati nekakvu pomoć u hrani za konje, jer je sva hrana izgorjela i rado smo se odazvali - kaže tajnik Udruge Marko Maroševac. Županjski konjogojci u Vrbanju su odvezli 12 velikih rolobala sijena, 200-tinjak malih bala i nekoliko metara zobi i kukuruza.

- Nažalost, ovo je kraj sezone košnje i sličnih radova i bilo nam je teško prikupiti neke veće količine hrane kao što smo uspjeli u vrijeme poplava koje su bile u svibnju, na početku sezone. Ali vjerujem da će i ova pomoć sada dobro doći - zaključuje Maroševac.M.L.O.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše