Crna kronika
NESREĆA KOD POŽEGE

Cisterna s bitumenom sletjela s prometnice
Objavljeno 31. listopada, 2017.

OBLAKOVAC

Cisterna koja je prevozila opasne tvari sletjela je s ceste u ponedjeljak nešto iza 6 sati u mjestu Oblakovac, na širem požeškom području. Cisterna se pri slijetanju s ceste prevrnula i ostala u kanalu pokraj kolnika, a prema dostupnim podacima vozač se kamionom s cisternom kretao iz smjera Nove Gradiške prema Požegi. Za sada nije poznato je li vozač ozlijeđen. Cisterna je navodno prevozila bitumen za asfalt.

Prvi su na mjesto događaja pozvani pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brestovac, a u pomoć su im stigli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege.

- Pozvani smo na intervenciju jer se prevrnula cisterna. Srećom, iz cisterne nije ništa iscurilo u okoliš - doznajemo od Alena Ugrina, zapovjednika DVD-a Brestovac. Kako dodaje zapovjednik Ugrin, do sada se DVD Brestovac nije susreo s istjecanjem opasnih tvari na svom području. Nakon što su vatrogasci i policija dojurili na mjesto nesreće, cesta Nova Gradiška - Požega bila je zatvorena oko sat vremena, dok se nije utvrdilo što cisterna uopće prevozi i ima li opasnosti od curenja opasnih tvari u okoliš. Nakon sat vreman promet je policija propuštala naizmjenično jednim kolničkim trakom.

U pomoć je pozvano i vozilo s kranom da bi se cisterna izvukla iz kanala. Kada je vozilo stiglo, zbog izvlačenja cisterne bila je zatvorena državna cesta D51 Brestovac - Nova Gradiška.

Nakon policijskog očevida bit će poznati uzroci izlijetanja vozila s opasnim tvarima s ceste te ima li u nesreći ozlijeđenih osoba.

Sandra LACIĆ/AGM Kruna
SPRIJEČILI EKSPLOZIJU PLINA

Potkraj kolovoza pripadnici JVP-a Požega spriječili su katastrofu u stambenom naselju Babin Vir u Požegi. Naime, nakon što su se zapalile boce s acetilenom koje su se nalazile u kombiju, samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca vatra se nije proširila, čime je spriječena moguća eksplozija.

Možda ste propustili...

TRAGEDIJA U BOCANJEVCIMA

Smrtno stradao 60-godišnjak

OBAVLJEN OČEVID NA KUĆI U TVRĐAVICI

Trenje motorne pile je uzrok požara

U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Policija zaustavila 44 pijana vozača