Osijek
PREDSTAVLJENA KNJIGA “LETEĆE PRIČE”

Arbanas: Ljubav prema djeci i unukama moja je najveća inspiracija
Objavljeno 30. listopada, 2017.

Studijska čitaonica Gradske i sveučilište knjižnice Osijek u petak je u predvečernjim satima bila ispunjena pozitivnom energijom. Za kraj je tjedna, naime, organizirana promocija knjige “Leteće priče” Nade Arbanas, u čiji nas je svijet uvela umjetnica Mira Perić emotivno čitajući odlomak iz knjige. Na svoj su način knjigu predstavili Ksenija Zelenić, Ana Pintarić i uredništvo osječkog ogranka Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Ivicom Završkim, dok su publiku te kišne večeri dodatno razveselile točke dvoje učenika Glazbene škole Franje Kuhača na violončelu i fagotu. Promociju je svojim dolaskom uveličao i predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

Na prigodnom domjenku nakon promocije, uz fine domaće kiflice, autorica knjige podijelila je s nama svoje dojmove.

- Promocija je bila iznad svih mojih očekivanja. Iako se, jer život je nepredvidljiv, dogodila oluja, ljudi su svejedno došli i bilo je prekrasno. Profesorica Pintarić odlično je govorila o dječjoj književnosti u osvrtu na knjigu. No tek kad je naša proslavljena glumica Mira Perić pročitala priču 'Bleki i Blek', shvatila sam koliko u njoj ima dramatike, empatije, ljepote – rekla nam je Nada Arbanas.

Dodala je kako su njezine priče univerzalne i u skladu s današnjim vremenom te da ju je na njih inspiriralo nekoliko stvari.

- Najveća mi je inspiracija bila ljubav prema djeci i unukama i razdvojenost od 700 do 800 kilometara koja nas dijeli. Kao što sam naglasila, moderna tehnologija danas spaja ljude i ne trebamo o njoj govoriti negativno. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike