Crna kronika
POZIVAJU SE OSJEČANI

Lopov poznat, ne zna se čiji su ukradeni bicikli
Objavljeno 28. listopada, 2017.
Bicikli su krajem rujna ukradeni na Vijencu Ivana Meštrovića ispred kućnih brojeva 27 i 74

OSIJEK - Krađe bicikala više ne ovise o tome koje je doba godine, pogotovo u Osijeku, koji je premrežen brojnim biciklističkim stazama, što građanima omogućava lakše kretanje i veću sigurnost. Policija čini sve što može da bi pronašla kradljivce bicikala, ali nekada se dogodi da vlasnici krađu i ne prijave, pa se ne zna kome ukradeno vratiti. To se dogodilo i kada je otkriven kradljivac koji je operirao na osječkom Vijencu Ivana Meštrovića.

- Poslijepodne 27. rujna 22-godišnjak i dva nepoznata počinitelja ukrali su bicikl 49-godišnjakinji ispred stambene zgrade na Vijencu Ivana Meštrovića broj 74. Na istoj adresi ukrali su još jedan bicikl nepoznatog vlasnika. Također su ukrali i bicikl nepoznatog vlasnika ispred stambene zgrade broj 27, također na Vijencu Ivana Meštrovića. Pozivamo nepoznate vlasnike bicikala ukradenih ispred stambenih zgrada broj 74 i 27 da se jave u II. policijsku postaju Osijek - pozvali su iz osječke policije. Protiv otkrivenog lopova policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

U prvih devet mjeseci ove godine u Osječko-baranjskoj županiji ukradeno je 46 bicikala skupljih od 1000 kuna za koje policija pokreće potragu po službenoj dužnosti. Od 46 ukradenih, 21 je pronađen. Uz skupe bicikle, ukradeno je još 125 bicikala vrijednosti manje od 1000 kuna, za koje vlasnici sami podnose kaznenu prijavu po privatnoj tužbi.

Najviše bicikala ukradeno je na području Grada Osijeka, i to 41 bicikl veće vrijednosti od kojih je 18 i pronađeno. Uz to, na osječkom području ukradena su i 83 bicikla za kojima se traga po privatnoj tužbi.

Policija poziva građane da i sami provjere je li možda njihov ukradeni bicikl pronađen, i to pregledom njezine službene internetske stranice na adresi http://osjecko-baranjska.policija.hr/. U desnom kutu pojavit će se aplikacija “pronađeni bicikli”, gdje se klikom na nju otvaraju fotografije pronađenih bicikala na području cijele županije za koje se ne zna tko im je vlasnik.

Sandra LACIĆ
OPET KRAĐA NA VIJENCU

Iako je policija uspjela pronaći tri ukradena bicikla, ponovno se dogodila krađa na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Ovaj put, u četvrtak je iz stambene zgrade ukraden bicikl 23-godišnjaka. Mladi vlasnik krađom je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

javite se

ČAK DVIJE KRAĐE NISU PRIJAVLJENE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana